Medojeviću stigao poziv Suda za prekršaje

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević, dobio je poziv da se javi sudu za prekršaje u Podgorici, zbog događaja od 27. decembra 2019, kada je, kako ističu u saopštenju Pokreta za promjene, branio dignitet Parlamenta, prilikom upada navodnog skupštinskog obezbjeđenja u poslanički klub DF-a.

"Obezbjeđenje je protivustavno iznosilo poslanike iz zgrade Parlamenta, a po naređenju Ivana Brajovića. Ovakvi skandalozni postupci koji se odvijaju prema liderima opozicije, samo potvrđuju naše teze, da je Crna Gora privatna država, bez vladavine prava, koja je gotovo sve institucije zarobila poslušnicima vladajuće koalicije, i koja ne bira sredstva i mehanizme da se obračuna sa neistomišljenicima", ističe se u saopštenju PZP-a. Kako se dodaje, hapsiti poslanike i pozivati na krivičnu i prekršajnu odgovornost, radi samo režim koji je ogoljen i koji je pri kraju.

"Kako drugačije objasniti kršenje Ustava, selektivnu primjenu Zakona, urušavanje digniteta Skupštine Crne Gore? Političke promjene su neminovni proces demokratije koji neće zaobići ni autokratsku vlast u Crnoj Gori, a kada se to desi, neka svi koji su učestvovali u nezakonitom progonu DF-a, misle o posljedicama", zaključuje se u saopštenju PzP-a.

Izvor:RTCG