Slovačka da nastavi podršku na EU putu

Crna Gora je odlučna da sa punom posvećenošću nastavi evropske integracije, a na tom putu očekuje podršku Slovačke, kazao je predsjednik Filip Vujanović.

On je danas u Podgorici razgovarao sa vršiocem dužnosti ministra vanjskih i evropskih poslova Slovačke Republike Ivana Korčoka.

"Vujanović je iskazao zadovoljstvo da kao članica NATO-a dobijamo mogućnost proširenja saradnje u sferi ekonomije kao i intezivnije političke komunikacije. Uvažavajući veoma bliske državne odnose ocijenio je nužnim da se zajednički posvetimo proširenju ekonomske saradnje i obezbjeđenju prostora za nove investicije i partnerstva", navodi se u saopštenju.

Predsjednik je, kako se dodaje, naglasio potrebu jačanje saradnje privrednih komora i organizaciju biznis foruma koji bi omogućili razmjenu iskustrava i unaprijedili prostore saradnje.

"Vujanović je iskazao očekivanje da će Slovačka nastaviti i intezivirati podršku Crnoj Gori u procesu pristupanja EU prenoseći našu odlučnost da nastavimo sa punom posvećenošću evropskim integracijama".

Izvor:rtcg