Demokratski front ne odustaje od Jovićevića

Čelnici Demokratskog fronta (DF) tražiće da opozicija pregovara o predsjedničkoj kandidaturi bivšeg ministra unutrašnjih poslova Andrije Jovićevića, saznaju “Vijesti”.

Poručujući da su otvoreni za druge predloge, čelnici Fronta će tražiti sastanak sa predstavnicima tzv. građanske opozicije kako bi razgovarali o predsjedničkim izborima.

Prema tvrdnjama sagovornika "Vijesti" upućenog u dešavanja, takav sastanak bi trebalo da organizuje lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.  

Nakon što su ih iz tzv. građanske opozicije pozvali da se izjasne o eventualnoj kandidaturi novinarke Milke Tadić Mijović, predsjedništvo DF-a je juče poručilo da vanstranački kandidat kojeg je predložio taj politički savez može da ispuni očekivanja svih opozicionih birača. Oni su poručili da su otvoreni i za druge predloge.

“Istaknuta je superiornost stava Fronta da je optimalni model nastupa opozicije- jedinstvena podrška ozbiljnom vanstranačkom kandidatu koji će sigurno pobijediti bilo kojeg kandidata Demokratske partije socijalista (DPS)”, saopšteno je nakon sjednice Predsjedništva Fronta.

Čelnici DF-a su istakli da je opozicija “dužna da postigne istorijski dogovor o kandidatu”.  

 

Izvor:Vijesti