Razmatraju više lokacija za karantin od koronavirusa

Vlada razmatra više lokacija koje bi mogle da budu karantin za slučaj masovnog obolijevanja ili pojave slučajeva novog koronavirusa, a jedna od njih je i bivša vojna kasarna u ulcinjskom naselju Zoganj, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Iz tog Vladinog resora Vijestima su kazali da se trenutno razmatra više lokacija koje po osnovnim karakteristikama treba da ispunjavaju minimum građevinskih i logističkih uslova da bi mogle biti korišćene za potrebe karantina.

„Planovi postupanja koji se razrađuju za slučaj masovnog obolijevanja ili priliva potencijalno inficiranih podrazumijevaju više lokacija na teritoriji države”, piše u odgovoru Minstarstva.

Iz tog resora kazali su da se zbog imovinsko-pravnih odnosa, kojim su opterećene pojedine lokacije, posebno vodi računa da svi potencijalni objekti budu u državnom vlasništvu, a da je osnovni prioritet ispunjenost potrebnih uslova u ovakvim situacijama.

Rizik po zdravlje stanovništva Crne Gore od infekcije novim koronavirusom trenutno se smatra niskim.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) tokom prošlog mjeseca saopštili su da su u saradnji sa zdravstveno-sanitarnom inspekcijom uspostavili kontrolu na granicama, jer Crna Gora kao turistička država može očekivati veliki broj putnika.

 

Izvor:mina