CG i Slovačka prijateljske i partnerske države

Crna Gora i Slovačka su prijateljske i partnerske države, sa odličnim bilateralnim odnosima i prilikama za dalje snaženje ekonomske saradnje, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i slovačkog ambasadora Romana Hlobena.

"Za nas je izuzetno značajana podrška koju Slovačka pruža Crnoj Gori na ostvarivanju svojih spoljnopolitičkih ciljeva ali i unutrašnjim reformama.

Vama želim da zahvalim na ličnom angažmanu i doprinosu daljem snaženju bilateralnih odnosa naše dvije države", kazao je premijer Marković.

Kako je saopšteno iz Vlade, premijer je istakao da je važno da politika proširenja dobije novi pozitivan impuls te da svi u regionu budu posvećeni evropskim vrijednostima.

Crna Gora, dodao je, ostaje dosljedna reformama, a prije svega ostvarivanju daljih rezultata u oblasti vladavine prava. 

Crna Gora je uspješna priča. Imate odlične rezultate i možete biti ponosni na njih", kazao je ambasador Hloben. Sagovornici su se saglasili da je važno dalje povezivanje i kvalitetnija komunikacija na ekonomskom planu, koja bi za rezultat imala više investicija, novih radnih mjesta i bolji život građana.

 

Izvor:RTCG