Crna Gora posvećena reformama

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković učestvuje u Madridu na sastanku šefova država ili vlada koji se održava u sklopu XXV Konferencije (COP25) Okvirne konvencije Ujedinjenih nacija o promjeni klime (UNFCCC).

Markovića je u Madridu dočekao španski premijer Pedro Sančez.Na marginama skupa premijer je čestitao predsjednici EK Ursuli fon der Lajen, izbor na odgovornu dužnost i ponovio punu posvećenost Crne Gore reformama i uspješnom nastavku procesa evropske integracije, objavljeno je na Vladinom Twiteru.

Premijer Marković će se obratiti učesnicima Konferencije, koju otvaraju generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutijereš i predsjednik Vlade Kraljevine Španije Pedro Sančez.

"Konferencija u Madridu biće prilika za dalju afirmaciju politika Crne Gore u oblasti životne sredine i klimatskih promjena posebno imajući u vidu da je naša zemlja prije godinu otvorila Pregovaračko poglavlje 27, kao i za bilateralne susrete predsjednika Vlade Duška Markovića", saopšteno je iz Vlade.

Na konferenciji učestvije 36 predsjednika država ili Vlada kao i najviši zvaničnici Evropske unije – predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel, predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen i potpredsjednik Evropske komisije i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borel.

 

Izvor:rtcg