Demokrate i Rudović zahtijevaju vanrednu sjednicu Odbora

Poslanici Demokrata i nezavisni poslanik Neđeljko Rudović zatražili su da predsjednik Odbora za izborne reforme Branimir Gvozdenović ispoštuje Pravila o radu i sazove sjednicu na kojoj bi raspravljali o obrazovanju novog radnog odbora i utvrđivanju roka za kodifikaciju izbornog zakonodavstva.

Rudović i dva člana Odbora za izborne reforme iz Demokratske Crne Gore, Danilo Šaranović i Momo Koprivica, kazali su da bi svako drugačije postupanje predstavljalo blokadu u radu tog skupštinskog tijela i manifestaciju straha od predloženih rješenja.

“Koprivica, Šaranović i Rudović upozorili su Gvozdenovića i ukazali mu da ispoštuje Pravila o radu Odbora, uz zahtjev da prestane sa opstrukcijom u radu, te da odmah primijeni Pravila o radu Odbora i radnih odbora i sazove sjednicu onako kako to pravila nalažu”, naveli su iz Demokratske Crne Gore.

Oni su, kako je saopšteno, uputili Gvozdenoviću urgenciju kojom upozoravaju na direktno kršenje Pravila o radu Odbora i opstrukciju u procesu sveobuhvatnih reformi izbornog i drugog zakonodavstva.

Iz Demokratske Crne Gore podsjetili su da su Koprivica, Šaranović i Rudović u nedjelju uputili zahtjev za sazivanje sjednice saglasno Pravilima o radu Odbora i radnih odbora.

 

Izvor:mina