Veliko je interesovanje investitora za našu zemlju i za naš jedinstveni projekat ekonomskog državljanstva

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković iskazao je zadovoljstvo uspjehom predstavljanja naše zemlje u Londonu na XIII globalnoj konferenciji o državljanstvu rekavši da je to bila prilika da pred renomiranim poslovnim ljudima iz cijelog svijeta pošaljemo poruku da je Crna Gora prestižna investiciona destinacija i poželjna za ulaganje kapitala.
 
„Nema bolje prilike nego da potencijale Crne Gore predstavimo u Londonu, jednom od najvećih biznis centara u svijetu u kojem se sreću biznismeni i sa Istoka i sa Zapada. Veoma sam zadovoljan što je iskazano veliko interesovanje za naš program i što će sasvim sigurno to interesovanje biti pretočeno u konkretne inicijative i u konkretne procedure koje će doprinijeti razvoju projekata u sektoru turizma i poljoprivrede i na taj način podstaći dalji rast naše ekonomije i razvoj“ – rekao je predsjednik Vlade nakon obraćanja učesnicima konferencije.
 
Premijer je kazao da ćemo iz tog programa ne samo podstaći nove investicije već i obezbijediti dodatni novac za razvoj kapitalne infrastrukture.
 
Kao posebno važno predsjednik Vlade je istakao činjenicu da je naš model, koji smo promovisali, jedinstven i da zahvaljujući angažovanju kvalitetnih agencija za marketing i za bezbjednosne provjere nema mogućnosti kompromitacije projekta.
 
„Ovdje su se svi uvjerili da je naš program jedinstven da to nije prodaja nekretnina i imovine radi brzog priliva nova u budžet već radi priliva novca na duže staze u budžet, da smo obezbijedili transparentnost i zakonitost i sigurnost ulaganja“ – kazao je na kraju konferencije predsjednik Vlade Duško Marković.
 
 
 
Saopštenje, foto i video: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE