Parlament produžio rok za rad Odbora do 18.decembra

Parlament je kasno sinoć usvojio Odluku o produženju roka za rad Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Za odluku da rok bude produžen do 18.decembra glasala su 44 poslanika, a dva su bila protiv.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović kazao je da je uvjeren da, ukoliko svi žele da unaprijede izborni ambijent, posao može biti urađen u planiranom roku. Iz DPS-a su zatražili predloge opozicije.Nezavisni poslanici rad Odbora ocijenili su uzaludnim, a Demokrate, koje nijesu prisustvovale sjednici, nijesu saglasne ni sa kakvim produžavanjem rokova.

Demokratski front je ponovo pozvao na proteste.Ranije juče, Zakonodavni odbor je podržao je da se rad produži do 18. decembra.

Drugi produžetak rada Odbora dogovoren je na sjednici Kolegijuma, a predlog o tome su procesirali poslanici Ivan Brajović i Genci Nimanbegu.U obrazloženju se navodi da se predloženom izmjenom želi omogućiti da Odbor, u dodatnom vremenu, pripremi i podnese Skupštini na usvajanje zakone i druge akte.

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu danas je, većinom glasova, podržao predlog da se rad Odbora produži do 18. decembra.

 

Izvor:RTCG