Bošković i Juretić ostaju u pritvoru

Viši sud odbio je žalbu odbrane na pritvor građevinskim inspektorima Zoranu Boškoviću i Vladanu Juretiću, koji se terete da su reketirali budvanskog biznismena Boška Nenezića, saopšteno je Pobjedi iz te institucije.

Boškoviću i Juretiću je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva.

Oni su ranije pred tužiocem negirali krivicu. Krivičnom prijavom terete se za primanje mita. Bošković i Juretić uhapšeni su nakon što se u medijima pojavio snimak iz kojeg se zaključuje da su reketirali Nenezića, kako bi mu omogućili da nastava gradnju objekta u Budvi, uprkos istekloj dozvoli.

Bošković i Juretić smatraju da im je slučaj navodnog reketiranja namješten i da su snimci, kako kažu, "ispresijecani".

S druge strane, advokat Nikola Kavedžić ispričao je da je sve počelo kada ga je Nenezić kontaktirao 23. maja rekavši mi da je kod njega na plac došao inspektor Vladan Juretić i tražio mu 5.000 eura ili će mu napisati krivičnu prijavu.

Nenezić mu se tada "otvorio” i rekao je da je žrtva reketa dva inspektora jer mu je istekla građevinska dozvola za objekat od 790 metara kvadratnih koji gradi u Lastvi.

Inspektor Juretić koristio je neznanje Nenezića rekavši mu da može da ide u zatvor zbog istekle građevinske dozvole, uvjeravajući ga da je u velikom problemu.

 

Izvor:RTCG