Za rekonstrukciju prostorija KCCG oko 1,6 miliona EUR

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) u toku je rekonstrukcija i osavremenjavanje prostornih kapaciteta, a radovi su vrijedni više od 1,6 miliona EUR, rekao je direktor te zdravstvene ustanove Jevto Eraković.

On je kazao da KCGG danas veliko gradilište.“Investirali smo značajna finansijska sredstva u rekonstrukciju mnogih klinika i odeljenja KCCG. U Institutu za bolesti djece u toku rekonstrukcija Jedinice intenzivnog liječenja najmlađih pacijenata i takođe prostora koji će biti iskorišćen za smještaj novog skenera”, kazao je Eraković.

On je naveo da je u toku rekonstrukcija Interne klinike, koja nije renovirana praktično od otvaranje KCCG i dodao da je ta investicija vrijedna više od 230 hiljada EUR.

On je kazao da je u toku rekonstrukcija i adaptacija Stomatološke poliklinike koja će dobiti najsavremenije uslove za rad i da, pored velikog broja pacijenata koji su već korisnici njihovih usluga, očekuje i nove pacijente.

Prema riječima Erakovića, u Klinici za neurologiju KCCG uskoro će početi opremanje i uspostavljanje nove Jedinice intenzivnog liječenje, gdje će biti smješteni najkompleksniji pacijenti, u najsavremenijim uslovima za njihovo tretiranje.

“U toku je adaptacija bunkera gdje će biti smješten novi linearni accelerator, a vrijednost tih radova je oko 60 hiljada EUR”, istakao je Eraković.

 

Izvor:mina