Odlična prilika za predstavljanje potencijala

Svjetski ekonomski forum u Davosu bio je odlična prilika da Crna Gora predstavi svoje ekonomske potencijale, istakao je premijer Duško Marković.

 

Marković je nakon učešća na Forumu u Švajcarskoj kazao da je odgovorna politika Crne Gore rezultirala snažnom međunarodnom reputacijom.

"To je bila odlična prilika da Crna Gora predstavi svoje ekonomske potencijale, a ostvario sam kontakte sa ozbiljnim vlasnicima kapitala koji ulažu, ili su spremni da ulažu u Crnu Goru", istakao je predsjednik Vlade Crne Gore.

Takođe, kako je naveo, bila je to prilika da ostvari i brojne kontakte sa premijerima i političkim liderima brojnih zemalja koje snažno podržavaju Crnu Goru i cijene njen sveukupni napredak.

"Na današnjem forumu smo ostvarili i sastanak lidera zemlja Zapadnog Balkana sa predsjedavajućom zemljom EU Bugarskom, evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom i predstavnicima brojnih evropskih kompanija koje imaju za cilj da obezbijede bolju budućnost za naš region i ostvare preduslove za njegov novi ekonomski zamah", rekao je Marković.

Izvor:rtcg