Otvaranje konzulata za snažnije odnose sa Gruzijom

Podsticaj daljem snaženju odnosa Crne Gore i Gruzije biće posjeta predsjednika Mila Đukanovića Tbilisiju, kao i otvaranje konzulata u Tbilisiju i Baru na čelu sa počasnim konzulima.

To je ocijenjeno na sastanku crnogorskog predsjednika i Arčila Talakvadzea, predsjednika Parlamenta Gruzije koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Đukanović je istakao da Crna Gora cijeni doprinos Gruzije misiji NATO-a , i potvrdio podršku Crne Gore politici otvorenih vrata.

"Podsjetio je da pored parlamentarne saradnje, dvije države imaju dobru komunikaciju i u oblasti odbrane i posebno naglasio značaj jačanja ekonomskih veza i pospješivanje turističke saradnje", saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Predsjednik Parlamenta Gruzije, kako se navodi, zahvalio je za izuzetno gostoprimstvo i istakao da je impresioniran postignućima Crne Gore i snažnim liderstvom koji predstavljaju inspiraciju i ohrabrenje za njegovu zemlju, vladu i narod.

Potvrdio je punu posvećenost zemlje partnerstvu sa Sjevernoatlantskom alijansom.

On je naglasio da bi posjeta predsjednika Đukanovića Gruziji bila potvrda političke podrške toj zemlji i prilika da se uz privrednike u sastavu delegacije razmotre pravci jačanja ekonomske saradnje i zajedničkog korišćenja resursa.

 

Izvor:RTCG