Lokalni izbori ne mogu biti 15. aprila

Kandidatura za predsjednika Crne Gore mora biti podržana sa najmanje 7.993 potpisa birača, a birač može podržati samo jednog kandidata, objavila je Državna izborna komisija.

Na jučerašnjoj sjednic DIK-a donijeta je Odluka o potrebnom broju potpisa birača za podršku kandidatu za predsjednika države na izborima koji će biti održani 15. aprila.

Iz te institucije navode da birač može potpisom podržati samo jednog kandidata. Komisija je utvrdila i Kalendar za sprovođenje izbornih radnji za izbor predsjednika Crne Gore. Odluka o potrebnom broju potpisa i Kalendar za sprovođenje izbornih radnji dostupni su na internet stranici DIK-a.

Iz kabineta predsjednika države Filipa Vujanovića saopšteno je da je zakonski nemoguće da lokalni izbori u Podgorici i još 11 opština budu održani 15. aprila, za kada su raspisani predsjednički.

Iz Vujanovićevog kabineta je saopšteno da se nijedna opoziciona stranka, partija ili koalicija ili bilo ko u Crnoj Gori, nije obratio pismenim predlogom predsjedniku Crne Gore za zakazivanje lokalnih izbora u istom danu kada su zakazani i izbori za predsjednika Crne Gore.

 

Izvor: Rtcg