Tivćane terete za šverc 18 kilograma kokaina

Inspektori novoformiranog odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala u Upravi policije juče su u akciji u Tivtu uhapsili osam osoba, dok za dvije osobe intenzivno tragaju, zbog sumnje da su učestvovale u švercu 18 kilograma kokaina.

Policija je kao vođu kriminalne grupe označila D.Đ, koji je u bjekstvu, a traga se i za D. M, piše Dan.

Advokat Ratko Pantović rekao je za Dan da brani šestoricu osumnjičenih i da su svi oni na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu negirali krivicu.

Kazao je da se njegovi klijenti sumnjiče da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne ogranizacije i nedozvoljena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Nakon saslušanja, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 72 sata, a advokat Pantović zbog tajnosti postupka nije mogao da iznosi detalje o predmetuPolicija je izvršila i pretres kuće S.P. gdje je pronađena određena količina narkotika.

Istražitelji provjeravaju i da li se s tom kriminalnom grupom i njihovim poslovima može dovesti u vezu nedavno paljelje automobila njegove majke, ali i još nekoliko povezanih događaja u Tivtu.

Inspektori provjeravaju i da li ova kriminalna grupa ima veze sa osobama koje su nedavno uhapšene zbog sumnje da su švercovali kokain koji je pronađen na brodu “Jadran”.

Iako je jedan od osumnjičenih za šverc kokaina pronađenog na “Jadranu” u međuvremenu sklopio sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom, ova istraga još nije završena i ispituje se da li je bilo još umiješanih.

Izvor: RTCG