Danas o popuni Odbora za reformu izbornog zakonodavstva *

 Administrativni odbor danas će raspravljati o popuni Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Prema dnevnom redu, Administrativni odbor predložiće razrješenje jednog i izbor dva člana Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Odlukom o formiranju Odbora predviđeno je da to tijelo ima 14 članova, i to po sedam iz parlamentarne većine i opozicije. Opozicioni članovi u Odboru su Strahinja Bulajić, Predrag Bulatović i Branka Bošnjak iz DF-a, Raško Konjević iz SDP-a i Neđeljko Rudović iz Kluba SNP-Demos.  

Kandidati Demokrata Momo Koprivica i Danilo Šaranović 31. jula nijesu izabrani u Odbor, jer Administrativni odbor nije završio raspravu o tome do ponoći, kada je moralo da se završi proljećno zasijedanje.

 Predsjednik Kluba poslanika Demokratskog fronta (DF) Milutin Đukanović, kazao je da su njihovi predstavnici zamrznuli rad u tom odboru.

On je agenciji MINA rekao da će poslanici DF-a prisustvovati sjutrašnjoj sjednici Administrativnog odbora, kao i zasjedanju Skupštine koja je zakazana za petak. Šef Posebnog kluba poslanika Aleksandar Damjanović je kazao da će prije sjednice Administrativnog odbora odlučiti da li će popuniti mjesto koje im pripada i predložiti svog člana u Odboru.

„Što bi mi žurili kad ne žuri cijela država, ni sa sjednicom Odbora, ni sa plenumom? Mi ćemo, svakako, blagovremeno imati odluku“, rekao je Damjanović.

On je kazao da će o učešću u radu Odbora odlučiti nakon sjednice Skupštine, kad budu, kako je naveo, imali bilans sjednice.„I, shodno odluci u Odboru, onda ćemo se dogovarati s ostatkom opozicije“, rekao je Damjanović agenciji MINA.

Vanredna sjednica Skupštine Crne Gore, na čijem dnevnom redu je popuna Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva zakazana je za petak, na predlog poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista.

 

 

Izvor:MINA