Na skener možda i u drugi grad

Platforma za elektronsko zakazivanje specijalističkih pregleda u svim bolnicama izazvala je zabrinutost kod građana koji sumnjaju da će biti u mogućnosti da nastave liječenje kod specijaliste koji ih prati od početka liječenja, kao i da li će morati da idu u druge gradove ukoliko nema termina za snimanja skenerom i magnetnom rezonacom u mjestu u kome žive.

Iz Ministarstva zdravlja su Danu pojasnili da će građanima ubuduće biti znatno jednostavnije da dođu do specijaliste, jer neće morati iznova da idu i zakazuju termine kod izabranog ljekara, nego će nakon prvog zakaznog pregleda dalje liječenje voditi specijalista.

Iz Ministarstva zdravlja su kazali da će pacijenti biti pitani, ukoliko se desi da nema slobodnih termina za određena snimanja i dijagnostiku u roku od mjesec dana, da tu proceduru odrade u drugoj bolnici.

Iz resora Kenana Hrapovića pojašnjavaju da će pacijentima iz gradova sa primorja i sjevera, koji nemaju slobodnih termina u Opštoj bolnici Cetinje za dijagnostiku ili Bijelom Polju, biti ponuđeno da se obavi snimanje sekenrom u Kotoru, odnosno Beranama.

Izvor:rtcg