Predaja izbornih lista do ponoći

Liste kandidata za učešće na lokalnim izborima u Ulcinju i Berana mogu se do ponoći predati Opštinskim izbornim komisijama, prenosi TVCG. Izbori u te dvije dvije opštine biće održani 4. februara.

Socijaldemokrate su danas OIK-u predale listu za predstojeće lokalne izbore u Ulcinju, na čijem čelu se nalazi Ćazim Hodžić, predsjednik OO Socijaldemokrata Ulcinj.

Izbornu listu za lokalne izbore u Ulcinju danas je predao i Građanski pokret URA a nosilac liste je diplomirani ekonomista Omer Bajraktari.

Listu kandidata juče je predao ulcinjski DPS. Nosilac liste, koja nosi naziv "Ulcinj pobjeđuje – Ulqini Fiton Milo Đukanović" je predsjednik OO DPS Ulcinj Ljoro Nrekić, a na listi su 33 kandidata za odbornike u ulcinjskom parlamentu.

Iz DPS-a su saopštili da je listu potpisom podržalo 819 građana Ulcinja, a DPS je prva partija koja je predala odborničku listu OIK-u.

Nosilac izborne liste Demokrata u Ulcinju biće Miloš Kopitović, saopšteno je iz te partije.

Nova Demokratska Snaga Forca samostalno će nastupiti na lokalnim izborima u Ulcinju, dok će SNP u koaliciju sa DF-om.

Demokratska Crna Gora predala je danas OIK-u izbornu listu za izbor odbornika u Skupštinu opštine Berane. Za nosioca liste "Aleksa Bečić – Demokrate – Pobjede, a ne podjele", kako je već ranije saopšteno, izabran je Goran Folić, profesor fizičkog vaspitanja.

Potpredsjednik SNP-a i aktuelni predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, biće nosilac izborne liste, koju pored SNP-a čine i DF, Srpska stranka "dr Milovan Živković" i Ujedinjena Crna Gora.

Iz MUP-a je ranije saopšteno da će na lokalnim izborima u Beranama pravo glasa ima 23.775, a u Ulcinju 19.918 građana.

Izvor:Rtcg