Geopolitički odnosi usporili saradnju Crne Gore i Rusije

Geopolitički odnosi uzrokovali su aktuelno usporavanje saradnje Crne Gore i Rusije, ocijenio je predsjednik Filip Vujanović i naglasio spremnost Crne Gore da se to prevaziđe u zajedničkom interesu i za dobro građana obije države.

Vujanović j primio danas novoimenovanog ambasadora Crne Gore u Ruskoj Federaciji Ramiza Bašića, uoči preuzimanje dužnosti.Vujanović je naglasio da odnosi Crne Gore i Rusije imaju bogatu i više od tri vijeka dugu tradiciju, sa zajedničkim interesom za dalje unapređenje u brojnim oblastima.

"Ocijenio je da su geopolitički odnosi uzrokovali aktuelno usporavanje saradnje saopštavajući spremnost Crne Gore da se to prevaziđe u zajedničkom interesu i za dobro građana obije države", kaže se u saopštenju.

Vujanović je danas primio i novoimenovanog ambasadora Crne Gore u Austriji Željka Perovića, uoči preuzimanje dužnosti.Vujanović je ocijenio odnose Crne Gore i Austrije sadržajnim i intenzivnim, ističući poštovanje Crne Gore Austriji za kontinuiranu podršku našim evropskim integracijama.

 

Izvor:mina