Suđenje odgođeno za januar

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma odgođeno je za narednu godinu zbog nedolaska dijela advokata odbrane na današnje ročište, odlučio je Viši sud.

Na današnje ročište nijesu došli advokati Miroje Jovanović, koji je poslao zamjenu kao ni branioci Goran Petronijević i Milan Petrović.

Sutkinja Suzana Mugoša je kazala da su advokati uredno bili obaviješteni o novim terminima suđenja.Advokati Petronijević i Petrović su kažnjeni po hiljadu eura i obavezuju da solidarno plate troškove odgađanja glavnog pretresa.

"Neka uzmu kantu benzina i neka nas spale na trgu. Danas nema jednog advokata, sjutra drugog, ovako može još godinama, mi smo u pritvoru već 15 mjeseci. Molim vas da ne dozvolite ovo", poručio je jedan od optuženih Dragan Maksić.

Nastavak suđenja zakazan je za 10. i 11. januar.Podsjećamo, prošle sedmice ročište je odgođeno zbog bolesti okrivljenog Srboljuba Đorđevića.

Nije bila prisutna ni optužena Branka Milić, zbog čega je sutkinja Suzana Mugoša tražila da se Milić na današnji pretres prinudno dovede.

Optuženi Milan Knežević i Andrija Mandić ranije su udaljeni sa suđenja do završetka saslušanja Saše Sinđelića.

Izvor:rtcg