Za nova terenska vozila 825.000 eura

Ministarstvo odbrane raspisalo je tender vrijedan više od 1,23 miliona eura za nabavku novih neborbenih vozila za potrebe Vojske Crne Gore. Tender se završava 17. maja, a rok za isporuku svih traženih vozila je sedam mjeseci od dana sklapanja ugovora sa odabranim ponuđačem, pišu Vijesti.

Nabavka je, inače, podijeljena u četiri partije, jer se kupuju vozila četiri različite namjene i specifikacije. Najznačajniji segment ovog tendera je to što se kupuju nova laka terenska vozila za prevoz ljudi i tereta za potrebe jedinica Vojske, čija je procijenjena vrijednost 825 hiljada eura sa PDV-om. Ministarstvo odbrane kupuje i novo specijalno terensko sanitetsko vojno vozilo za prevoz i tretman dva ranjenika/bolesnika, opremljeno u skladu sa STANAG2342 standardom, procijenjene vrijednosti 150 hiljada eura.

U sklopu ovog tendera Ministarstvo namjerava da kupi i dva putnička vozila srednje klase i putnički monovolumen sa dizel motorima, ukupne vrijednosti 56 hiljada eura. Planirana je i nabavka dvije autocisterne, kapaciteta po 5.000 litara jedna za gorivo, a druga za pitku vodu, u vrijednosti od 200 hiljada eura.

Izvor: RTCG