Mugoša optužio Ministarstvo: Cilj im je da ne budem ponovo izabran

Predsjednik Ljekarske komore nije izabran na jučerašnjoj Skupštini zbog nedostatka kvoruma. Aktuelni čelnik ovog tijela dr Aleksandar Mugoša optužio je Ministarstvo zdravlja da je vršilo pritisak na pojedine delegate da ne dolaze na sjednicu, te je najavio krivične prijave kada za to prikupe dokaze.

Pritisci

Skupština je odgođena zato što je od 49 delegata došlo 24, a za kvorum je bilo potrebno njih 25. Nije izvjesno kada će se održati nova sjednica. Dio ljekara koji ne želi dr Mugošu za predsjednika za sljedeći petak zakazao je posebnu sjednicu, na kojoj će među glavnim kandidatima za ovu funkciju biti dr Jovan Ivović i dugogodišnji bivši čelnik Komore dr Đoko Jočić. Ti kandidati su, kako tvrdi dr Mugoša, po volji Ministarstva zdravlja, koje je zbog toga ,,opstruiralo održavanje jučerašnje sjednice, jer bi on ponovo bio izabran na to mjesto.

“Iz Ministarstva zdravlja su ovih dana vršili pritiske na delegate što lično, što putem direktora zdravstvenih ustanova iz kojih dolaze da se ne pojavljuju na sjednici, da se ne bi slučajno desilo da ponovo izabrani predsjednik bude dr Aleksandar Mugoša”, kazao je on.

On je ponovo ukazao da će većina ljekara biti u problemu 1. januara jer im ističu licence. I u slučaju da se naredne sedmice izabere novi predsjednik Komore, za njihovo obnavljanje potrebno je, kako je objasnio za Pobjedu, i do pola godine.

Izvor:Cdm