Vještačenja pokazuju da Sinđelić govori istinu

Specijalni državni tužilac Saša Čađenović nastavio je danas u Višem sudu iznošenje završnih riječi u slučaju koje tužilaštvo kvalifikuje kao pokušaj terorizma na dan izbora 2016.

Čađenović je kazao da se vještačenje mobilnih telefona i iskazi Sinđelića podudaraju, što znači da su podaci istiniti i tačni. Tužilac je kazao da se iz telefonksih razgovora Saše Sinđelića, Nemanje Ristića i još nekih optuženih, jasno zaključuje šta je bio plan – "da se završi posao".

„Iz razgovora se jasno zaključuje da obojica znaju za plan kriminalne organizacije“, naveo je Čađenović. Ti razgovori su, kako kaže, i potvrda izjava svjedoka saradnika Saše Sinđelića. Tužilac je ranije kazao da materijalni dokazi potvrđuju iskaz svjedoka saradnika Saše Sinđelića. On je ukazao na materijalne dokaze koji potvrđuju da je Sinđelić govorio istinu. Čađenović je kazao da su predmeti oduzeti od Sinđelića vojnog ili policijskog karaktera, te da nemaju nikakvu ulogu pri svakodnevnom korišćenju, već da se koriste za lišavanje slobode, zaštitu prilikom okršaja ili izazivanje nereda.

On je na početku kazao da u cjelosti ostaje pri optužnici podignutoj protiv okrivljenih, nakon čega je detaljno pojasnio svaki spovedeni dokaz i iskaz. Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević. Optužnicom su obuhvaćena i lideri Demokratskog front (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, vozač DF-a. Postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

Izvor: RTCG