Crnoj Gori još 3,8 miliona eura za saobraćaj

Evropska unija je u okviru osamnaestog poziva za dostavljanje projekata Zapadnobalkanskog investicijskog okvira dodijelila Crnoj Gori dodatnih 3,8 miliona eura za pripremu infrastrukturnih projekata u oblasti saobraćaja, potvrđeno je na sastanku Upravnog odbora ovog instrumentaodržanom danas u Frankfurtu, saopšteno je iz Ministarstva evropskih poslova (MEP).

Kako je saopšteno, 2,5 miliona eura odobreno je za pripremu projektne dokumentacije za izgradnju prioritetne poddionice obilaznice oko Budve na dionici Jadransko-jonskog autoputa i 1,3 miliona eura za revidiranje studije izvodljivosti i prateće analize troškova i koristi za autoput Bar – Boljare.

"Odobreni projekti su dodatni u nizu projekata koje EU finansira u Crnoj Gori u sklopu Berlinskog procesa, kao političke platforme u okviru koje Unija pruža podršku Zapadnom Balkanu za saobraćajno i energetsko povezivanje i sprovođenje pratećih reformi u ovim oblastima. Evropska unija je dodjelom dodatnih finansijskih sredstava potvrdila spremnost da nastavi s finansijskom podrškom infrastrukturnim projektima u Crnoj Gori u skladu s ciljevima i prioritetima Berlinskog procesa", naveli su iz MEP-a.

 

Izvor:RTCG