SDP traži vanrednu sjednicu Skupštine zbog "Koverte"

Socijaldemokratska partija pokrenula je inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine zbog afere "Koverta", za šta im je potrebno 27 potpisa poslanika.

“Formalnu incijativu   narednih dana uputiće  svim opozicionim klubovima poslanika, budući da je shodno Ustavu za zakazivanje vanredne sjednice neophodno prikupiti 27 potpisa poslalnika Skupštine Crne Gore", naglasili su iz SDP-a. Iz SDP-a su podnijeli zaključke Skupštini kojima bi, ukoliko budu usvojeni, to predstavničko tijelo zatražilo od nadležnih organa da ispitaju navode i materijalne dokaze koje je javnosti predočio predsjednik Atlas grupe i o tome obavijeste parlament.

"Skupština posebno poziva Tužilaštvo, prevashodno imajući u vidu kvalifikaciju SDT od 30.09.2017. o krivičnim djelima `stvaranje kriminalne ogranizacije i pranje novca`, a koji novac je upravo predmet afere `Koverta`, da nastavi sa istragom u ovom slučaju kako bi se u daljem postupku konačno utvrdilo ko su akteri ovog teškog krivičnog djela, o čemu već postoji osnovana sumnja na osnovu snimaka o kojima je javnost upoznata", navodi se u zaključcima koje je SDP unio u skupštinsku proceduru.

Izvor: RTCG