Đukanović: Bijelo Polje kao pokazatelj i vjesnik bržeg napretka države

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 3. januara – Dana opštine Bijelo Polje, predsjedniku Petru Smoloviću, predsjedniku Skupštine Abazu Dizdareviću, odbornicima, svim građanima Bijelog Polja i učesnicima svečane sjednice, uz najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dalji uspješan rad.

“Bijelo Polje, koje baštini ideje slobodarstva i antifašizma, kao prepoznatljiv simbol multietničnosti, multikulturalnosti i multikonfesionalnosti, koje istinski baštinimo uspješno odolijevajući raznim izazovima, predstavlja jedan od čvrstih temelja savremene Crne Gore. Bijelo Polje, sa izdašnim prirodnim i ljudskim resursima, postaje prepoznatljivo urbano mjesto na Sjeveru Crne Gore, kao pokazatelj i vjesnik bržeg napretka naše države i boljeg i kvalitetnijeg života za sve njene građane”, naveo je Đukanović.

Vjeruje da je to snažan motiv da nastave na liniji podsticanja preduzetništva i stvaranja uslova za ostvarenje novih radnih mjesta, posebno za mlade ljude, koji će svojim znanjem i entuzijazmom učiniti neupitnom evropsku budućnost svog grada i cijele Crne Gore.

“Ovo je prilika da izrazimo zahvalnost građanima Bijelog Polja i lokalnoj upravi, koji su u kontinuitetu, u saradnji s Vladom i drugim institucijama na državnom nivou, snažno doprinosili i doprinose sveukupnom napretku Crne Gore, članice NATO-a, zemlje na poodmaklom putu ka EU, i faktora regionalne stabilnosti”, ističe se u čestitki Đukanovića.

 

Izvor: CdM