Novak Laketić pjevao večeras u Bijelom Polju (video)

Solistički koncert Novaka Laketića ,,Pjesmom i igrom kroz Crnu Goru“, održan je večeras u Centru za kulturu.

Laketić je publici u Bijelom Polju pjevao crnogorske izvorne pjesme, uz pratnju orkestra Atlas bend, a na repertoaru su se našle i ,,Kad prošetam Crnom Gorom“, ,,Pivljanka“, ,, Oj, đevojko Milijana“ i mnoge druge.

Kako je kazao za Radio Bijelo Polje, solista Laketić, utisci nakon koncerta su dobri.

,,Šteta što nije bilo više publike, ali vremenski uslovi to izgleda nijesu dozvolili. Mislim da su prisutni zadovoljni koncertom. Ideja je bila da i u Kolašinu pjevamo ove godine, ali ćemo napraviti pauzu pa kada dozvole vremenski uslovi obilazimo ostale gradove. Više smo posvećeni sjeveru kada je u pitanju održavanje koncerta, ali svakako da će i primorci moći da čuju crnogorsku izvornu pjesmu“, ističe Laketić.  

Publika je imala priliku da pored muzike čuje i izvedbu poznatog glumca i humoriste Velizara Kasalice, koji je na sebi svojstven način predstavio brojne situacije iz svog života.

I narodni guslar Maksim Filipović dio je projekta koji ima za cilj  očuvanje izvorne pjesme, a večeras se predstavio Mojkovačkom bitkom.

Novak Laketić učesnik je brojnih međunarodnih festivala i manifestacija, ali i dobitnik priznanja i nagrada.

Program je vodio Miomir Maroš, a koncert ,,Pjesmom i igrom kroz Crnu Goru“ organizovao je Centar za kulturu, pokrovitelj je Opština Bijelo Polje i Turistička organizacija Bijelo Polje.

Autorka, foto i video: Eldina Bećirović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE