Održan koncert Bojane Pejanović i Dejana Krivokapića (video)

25 April 2024

Najnovije vijesti

Održan koncert Bojane Pejanović i Dejana Krivokapića (video)

Koncert Bojane Pejanović - sopran i Dejana Krivokapića na klaviru, održan je večeras u galeriji Centra za kulturu.

Bjelopoljska publika imala je priliku da sluša pjesme sa naših prostora, crnogorske i jugoslovenske, koje su Pejanović i Krivokapić odradili na svoj način.

,,Prvi put smo nastupili u Bijelom Polju, i zaista smo iznenađeni reakcijama publike koja je lijepo prihvatila naš repertoar. Projekat smo pripremali dugo, i ideja je bila da pjesme budu sa naših prostora kako bi se na taj način približili publici. Zahvaljujem i klavirskom saradniku Dejanu, koji je doprinio da koncert bude na što većem nivou”, kazala je za Radio Bijelo Polje, sopran, Bojana Pejanović.

Klavirska pratnja, Dejan Krivokapić kazao je za naš Radio da nije lako baviti se ovom vrstom muzike.

,,Ovo nije podneblje koje prihvata ovu muziku i kulturu, ali se trudimo da to propagiramo i nadam se da ćemo uspjeti u tome. Izvodimo uglavnom crnogorske pjesme, imamo i makedonske napjeve, srpske i ruske pjesme, tako da je program prilagođen široj publici", dodaje Krivokapić. 

Bojana Pejanović dobitnica je brojnih nagrada na državnim i međunarodnim takmičenjima, ostvarila je značajne uspjehe u izvođenju kako operskog, tako i kamernog repertoara, koji obuhvata najrazličitija stilska razdoblja. Kao pedagog  uspješno radi u osnovnoj muzičkoj školi u Budvi i sa svojim učenicima postiže značajne rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Dejan Krivokapić od 2010. godine radi u Školi za osnovno muzičko obrazovanje u Herceg Novom kao profesor klavira a od 2014. godine u nižoj i srednjoj muzičkoj školi ''Vida Matjan'' u Kotoru. U radu sa učenicima postiže zapažene rezultate što svjedoče brojne nagrade na državnim i internacionalnim takmičenjima. Nastupa kao solista i član je nekoliko kamernih sastava.

Autorka, foto i video: Eldina Bećirović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

 

 

 

Radio-streaming

 RBP NA DRUŠTVENIM MREŽAMA