Predstavljen projekat ,,Kreativni studio za OSI” (video)

Projekat ,,Kreativni studio za OSI” čiji je izvođač nevladina organizacija ,,Demokratski progress" u partnerstvu sa organizacijom ,,Multimedijalni studio Bijelo Polje”, predstavljen je danas na konferenciji, koja je održana u hotelu Bijela Rada.

Cilj projekta jeste unapređenje zapošljivosti i otvaranje novih radnih mjesta za osobe sa invaliditetom, kao i povećanje socio-ekonomske integrisanosti marginalizovanih grupa u našoj Opštini.

,,Realizacija ovog projekta osobama sa invaliditetom će omogućiti usvajanja novih znanja i vještina koje su im potrebne za zapošljavanje u studiju partnerske organizacije. Projektom su predviđene dvije faze od kojih prva  osposobljavanje OSI za stručni dio, obuka za rad na kameri i računaru, a druga faza se odnosi na rad kod poslodavca. Kroz projekat će se obučiti šest OSI, nakon obuke biće angažovani kod poslodavca, dok će nakon isteka projekta dvije OSI dobiti radni angažman”, kazao je asistent na projektu, Zdravko Janjušević.

Asistent na projektu, Zdravko Janjušević

On je naglasio da će kroz promotivne aktivnosti povećati svijest poslodavaca o radnim kapacitetima lica sa invaliditetom, kao i mogućnostima i benefitima o zapošljavanju ovih lica.

Sticanjem potrebnih znanja i vještina stvoriće se uslovi da se dva polaznika obuke zaposle kod projektnog partnera kao snimatelji, jedna OSI na poslovima montaže video materijala, jedna kao grafički dizajner u trajanju do pet mjeseci, a nakon isteka projekta dvije OSI će biti zapošljene na poslovima snimatelja i montažera.

,,Zavod za zapošljavanje i u narednom periodu će podržati projekte koji imaju za cilj zapošljavanje i unapređenje profesionalne rehabilitacije. Uspješnom realizacijom ovog projekta nadam se da će 50 odsto učesnika nakon isteka projekta zasnovati radni odnos”, kazala je na današnjoj konferenciji samostalna savjetnica u Birou rada Bijelo Polje, Jadranka Rakonjac.

Samostalna savjetnica u Birou rada Bijelo Polje, Jadranka Rakonjac 

Ona je podsjetila da ukupni troškovi ovog projekta iznose 35 516,49 eura, od kojih će Zavod finansirati 33 740,67,02 eura, dok će preostali dio 5% obezbijediti izvođač.

Predstavnik partnerske organizacije ,,Multimedijalni studio”, Rusmir Osmanović, kazao je da će ova organizacija dati veliki doprinos kvalitetnoj realizaciji ovog projketa.

,,Naše prostorije i iskustvo biće stavljeni u korist građana i lica angažovanih u okviru projekta. Obuku će držati licencirani predavači i profesori  informatike i novinarstva", ističe Osmanović. 

Predstavnik partnerske organizacije ,,Multimedijalni studio”, Rusmir Osmanović

Projekat ,,Kreativni studio za OSI” trajaće deset mjeseci a podržan je od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, kazao je otvarajući konferenciju koordintaro projekta, Ernad Suljević.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić i Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE