„Notica“ otkriva svijet muzike mališanima (video)

Prvo muzičko zabavište ,,Notica“, za djecu uzrasta od četiri do sedam godina, počelo je nedavno sa radom u Bijelom Polju.

Po prvi put u istoriji našeg grada, djeca najranijeg uzrasta dobila su priliku da se upoznaju s muzičkim svijetom, da steknu vrijedno muzičko obrazovanje, koje će svakako doprinijeti humanističkom razvoju njihovih ličnosti.

Ideja o otvaranju muzičkog vrtića proizašla je iz dugogodišnjeg iskustva profesorica Jasmile Hot i Julke Vukićević, a kako je gostujući u emisiji „Start Art“ i istakla Hot sa djecom je važno raditi od najranijih dana, razvijati njihovu muzikalnost i upoznati ih sa svijetom muzike i umjetnosti što ranije.

„Muzikalnost kod djece se može razvijati, nezavisno od toga da li djeca imaju određeni talenat ili predispozicije, zato za upis u „Noticu“ ne  postojeodređeni uslovi, već je dovoljna ljubav prema muzici, a sve ostalo ćemo radom postići“, kazala je Hot.

Jasmila Hot - profesorica muzike

Profesorica muzike, Jasmila Hot, kazala je da je vijest o otvaranju muzičkog zabavišta „Notica“ obradovala mališane Bijelog Polja, te da su zadovoljni brojem prijavljenih.

„Već smo imali dogovorni čas 8. i 9. decembra i tada se upisalo 14 djece, a iako je muzički vrtić „Notica“ predviđen djeci uzrasta od četiri do sedam godina, imamo čak i mlađe. Broj mjesta nije ograničen, a svi zainteresovani mogu nam se pridružiti u svakom trenutku“, saopštila je Hot.

Muzički vrtić „Notica“

Nastava u vrtiću „Notica“ održavaće se dva puta nedjeljno, u trajanju od po sat vremena, a pored profesorica Jasmile Hot, sa mališanima će raditi i profesorica Julka Vukićević.

„Vjerujemo da će biti još zainteresoavnih, tako da ćemo svakako djecu podijeliti u dvije grupe, u jednoj će biti djeca do pet godina, a u drugoj stariji. Nemaju sva djeca ista interesoavnja i svakom od njih treba psritupiti ponaosob, uvažjući  želje i interesovanja“, dodala je profesorica muzike.

Muzički vrtić „Notica“

Hot je kazala da je plan i program rada u potpunosti prilagođen djeci i njihovom uzrastu.

„Cilj nam je da kroz učenje jednostavnih pjesama, brojalica, djecu uvedmo u svijet muzike, da kod njih razvijamo kvalitetan odnos i ljubav prema umjetnosti. Na časovima djeca će kroz ples, igru, crtanje i sticati osnovna muzička znanja, a uz korištenje različitih ritmičkih instrumenata i aktivno muzičko improviziranje razvijati osjećaj za ritam, koordinaciju i memoriju. Imali smo već jedan čas, djeca su oduševljna, sve im je novo, zanimljivo, ambijent smo potpuno prilagodili njima, a prvi put su imali priliku i da se susretnu sa klavirom“, ispričala je profesorica Hot.

Muzički vrtić „Notica“

Prvi koncert bjelopoljskih „notica“ zakazan je za 28. decembar, kada će mališani imati priliku da svojim roditeljima pokažu talenat i umijeće.

 Muzički vrtić „Notica“

Repriza emisije “Start artt” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 17:30.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Darko Braič

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE