Osnovci iz Tomaševa poručili vršnjacima da prate svoje snove (video)

Učenici osnovne škole ,,Krsto Radojević” iz Tomaševa, Jana Šćepanović, Stefan Žujović, Aleksandra Simović i Nikola Delić u današnjoj emisiji ,,Smartovci“, Radija Bijelo Polje, poručili su svojim vršnjacima da prate svoje snove i da nikada ne odustaju od njih.

Uspješni osnovci pored dobrog vladanjau školi, postižu dobre rezultate i u brojnim vannastavnim aktivnostima koje pohađaju. 

Učenica devetog razreda, Jana Šćepanović, godinu dana pohađala je folklornu sekciju.

,,Pošto nije bila velika zainteresovanost, nažalost morala sam prestati. Ali bilo je lijepo, učili smo narodne igre, imali smo čak i jedan nastup na školskoj priredbi. To je za mene jedno novo i lijepo iskustvo“, dodaje Jana.

Jana navodi da joj je omiljeni predmet u školi muzička kultura.

Trinaestogodišnji Stefan Žujović u slobodno vrijeme voli da recituje i igra fudbal.

,,Učestvovao sam i na smotri recitatora, gdje sam osvojio treće mjesto, što je za mene bio veliki uspjeh. Trema nije bila prisutna, bio sam usmjeren samo na to da pjesmu dobro recitujem”, navodi Stefan.

Osnovci iz Tomaševa, Jana Šćepanović, Stefan Žujović, Aleksandra Simović i Nikola Delić

Jana, Stefan, Aleksandra i Nikola u današnjoj emisiji istakli su da dnevno uče tri do pet sati, a da bi savladali uspješno gradivo potrebna je dobra koncentracija, plan i organizacija.

Učenica petog razreda, Aleksandra Simović najviše voli da crta, i iz likovne umjetnosti postiže dobre rezultate. Ona u slobodno vrijeme piše pjesme.

,,Na takmičenju ,,Školarka“ osvojila sam prvo i treće mjesto, a učestvovala sam i na likovnom takmičenju na Cetinju sa radom na temu ,,Zajedno“. Talenat sam i naslijedila od djeda koji je bio poznati slikar, takođe moja sestra pohađa srednju likovnu školu, tako da su mi oni prenijelu ljubav prema crtanju“, dodaje Aleksandra.

Ona ističe da najviše voli da crta djevojčice i haljine.

,,U slobodno vrijeme volim da pišem pjesme, i do sada sam ih napisala četiri. Obično ih pišem kada mi nastavnica odredi temu“, ističe Aleksandra.

Dvanaestogodišnji Nikola Delić pored uspjeha u školi,u slobodno vrijeme priprema tekstove za lektiru, koje će, vjeruje, završiti za pet mjeseci.

,,Već godinu dana pišem radove za lektiru, a ideju sam dobio čitajući lektiru ,,Hajduci“, i na osnovu te teme napisao sam svoju verziju“, dodaje Nikola, koji dobre rezultate postiže iz matematike i biologije.

Jana Šćepanović, Stefan Žujović, Aleksandra Simović i Nikola Delić u emisiji ,,Smartovci"

Ovi uspješni učenici škole iz Tomaševa kazali su da imaju mobilni telefon, ali da ga koriste do 40 minuta dnevno. Kako su naglasili - pametni telefoni mogu biti korisni i služiti kao pomoć pri učenju.

 

Repriza emisije “Smartovci” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 17:30.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević 

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE