Nagrade - podsticaj za kvalitetniji rad (video)

Veliko je zadovoljstvo na jednom mjestu vidjeti 17 najboljih učenika bjelopoljske opštine i 21 mentora, koji su svojim radom dali puni doprinos razvoju obrazovanja u našem kraju, poručio je direktor Gimnazije „Miloje Dobrašinović“, Milko Kovačević, na svečanom prijemu čestitajući nagrađenima iz Fonda za talente – Ministarstvo prosvjete. 

Ovo je prilika da i resornom ministarstvu odamo posebno priznanje koje je, kako je kazao, riješeno da se okrene najboljim đacima i profesorima. 

„Dugo godina smo, kao sistem, funkcionisali na način što smo najviše vremena poklanjali onima koji najmanje znaju, onima koji su najneredovniji i najnedisciplinovaniji, zaboravljajući da postoje učenici koji svojim vrijednostima, znanjem i ponašanjem zaslužuju mnogo više. Konačno, na takvoj platformi Ministarstvo prosvjete i nauke je oformilo Fond za talente za nadarene učenike i nastavnike, koji postižu izuzetne rezultate“, izdvojio je Kovačević.

Direktor Gimnazije „Miloje Dobrašinović“, Milko Kovačević

Samo najbolji mogu biti nosioci razvoja, naglašava direktor i dodaje da evidentiramo i nametnemo  sredini sve naše učenike, koji u različitim oblastima rada daju posebno učešće. 

Amir Kolić - Olimpijada znanja iz matematike

Za dobitnika nagrade na državnom takmičenju Olimpijada znanja, Amira Kolića, ovakvo priznanje znači podsticaj za budući kvalitetniji rad. Kolić se takmičio iz matematike, a za Radio Bijelo Polje je kazao da će ova nagrada donijeti benefite na svim poljima prosvjete. Podvukao je da je rad 90% uspjeha, i to, kako ističe, ne smijemo zaboraviti. 

Jelena Obradović - takmičenje na polju vannastavnih aktivnosti

Jovana Obradović se takmičila na polju vannastavnih aktivnosti, prije svega, literaturnih radova, a uspjehe je nizala i u Školi za osnovno muzičko obrazovanje. 

Takmičenjem se podstiču daroviti  učenici  da razviju i iskažu svoj talenat. A, slažu se sagovornici, samo upornošću, mogu doći do cilja.

 

 

Autorka: Enida Omerhodžić

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE