Brojne aktivnosti Crvenog krsta u Danima Crvenog krsta (video)

U Danima Crvenog krsta održanim od 29. novembra do 6. decembra, Opštinska organizacija Crvenog krsta organizovala  je brojne aktivnosti kako bi promovisala svoju humanost i pomogla onima kojima je neki vid pomoći potreban.

Osim tribine organizovane u susret 1. decembru Svjetskom danu borbe protiv HIV/AIDS-a i obilježavanja Međunarodnog dana volontera, organizovane su i posjete starim i bolesnim licima, siromašnim porodicama i Romima koji žive na području naše opštine, zatim akcija dobrovoljnog davalaštva krvi i druge aktivnosti, kazao je Mašan Živković, koordinator opštinskog Crvenog krsta, gostujući u emisiji “Građanima u susret”, Radija Bijelo Polje.

Mašan Živković, koordinator opštinskog Crvenog krsta

”U tom periodu smo podijelili oko 200 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, tako da smo od početka godine podijelili više od 1500 paketa ili oko 50 tona pomoći. Takođe, u proteklom periodu smo uručili preko 40 invalidskih kolica i pomagala koje je nacionalna organizacija Crvenog krsta obezbijedila u partnerstvu sa američkom LDS organizacijom, koja će donirati i 5.000 eura za kupovinu specijalističke opreme za potrebe specijalnih odjeljenja u OŠ “Dušan Korać”, istakao je Živković. On je kazao i da je počela sa radom aplikacija “Pomozi sebi i drugima”, koja je kreirana u saradnji sa Telenor fondacijom. Cilj kreiranja aplikacije jeste da zainteresovanim građanima pruži detaljne informacije iz domena djelovanja Crvenog krsta, a koje se odnose na reagovanje u redovnim i vanrednim okolnostima.

 

Mašan Živković, koordinator opštinskog Crvenog krsta u emisiji "Građanima u susret"

Repriza emisije “Građanima u susret” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

 

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje