Marljivim i odgovornim radom do stalnog zaposlenja

Projekat Uključivanje osoba sa invaliditetom u svijet rada, čiji je nosilac DOO Conto plus, a partneri DOO Outlet centar i DOO Korvel, predstavljen je danas na press konferenciji u Hotelu „Franca“.

Cilj projekta je da se za tri mjeseca obuči osam osoba na radnim mjestima računovodstvenih tehničara,  dispečera, taxi vozača i trgovaca, kazao je predstavnik Conto plusa, koordinator Slavoljub Šebek. U tom periodu će, kao je rekao, zaposleni primati po 114 eura mjesečno. 

Koordinator je rekao da će nakon obuke, u trajanju projekta od šest mjeseci, zaposliti pet osoba, po dvije u Conto plusu i Korvelu i jednu u Outlet-u, a plate će iznositi 240 eura. 

Predstavnik Conto plusa, koordinator Slavoljub Šebek

„Nakon isteka projekta, zaposlićemo dvije osobe na šest mjeseci i jednu na neodređeno. To je minimum planiranih aktivnosti, a u zavisnosti od interesovanja učesnika projekta, pokušaćemo proširiti broj zaposlenih“, nada se Šebek. 

Pored koordinatora, tim za realizaciju projekta čine asistentkinja Suzana Veličković i mentori Damir Vesković, Amela Drpljanin i Novica Veličković. 

Sanja Nedović predstavnica Zavoda za zapošljavanje

Selekciju angažovanih osoba izvršili su u Zavodu za zapošljavanje Crne Gore, koji je, kako je kazala predstavnica te institucije, Sanja Nedović, prepoznao kvalitet ovog programa i pružio finansijsku pomoć. Ona je naglasila da su nosioci projekta ažurni i odgovorni, a to su, dodaje, potvrdili kroz povjerenje koje su pokazali prema njima. 

„Cilj ZZZCG je zapošljavanje, ne samo osoba sa invaliditetom, već svih koje se nalaze na evidenciji Biroa rada. Zato, iskoristite priliku da predstavite sebe na tržištu rada u najboljem svjetlu. Budite marljivi i odgovorni“, apelovala je Nedović na učesnike. 

Projekat Uključivanje osoba sa invaliditetom u svijet rada

Učesnici će, pored prihoda od projekta, od ZZZCG dobijati redovnu naknadu od 77 eura. 

Vrijednost projekta je 49. 442,18, od toga, ZZZCG učestvuje sa 46.872,18, a Conto plus sa 2.500 eura.

 

Autorka: Enida Omerhodžić

Foto: Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE