Skupština prekinula zasjedanje, nastavak sjutra u 10 časova

Lokalni parlament otpočeo je danas treću sjednicu sa skoro 30 tačaka dnevnog reda. Današnje skupštinsko zasjedanje obiljeližila je rasprava opozicionih poslanika, nakon što je dnevni red dopunjen tačkom koja se odnosila na izmjene u radnim tijelima Skupštine - Odboru za društvene  djelatnosti, Odboru za finansije, privredu  i razvoj i Odboru za status i propise.

Naime, pojedini članovi tih odbora podnijeli su ostavke zbog konflikta interesa, a verifikacija mandata novih članova obavljena je danas.

Radisav Nišavić, predsjednik Kluba odbornika  SNP-a, predložio je odlaganje današnje sjednice, zbog kako je rekao, nepoštovanja Statuta SO. Takav stav podržao je i njegov klupski kolega Zoran Bošković, koji je mišljenja da Skupština ne može raspravljati o predlozima brojnih odluka koje su na dnevnom redu,  a da se prethodno o njima nije izjasnilo nadležno skupštinsko radno  tijelo.

I Adnan Striković, iz Kluba odbornika SD zapitao se “kako lokalni parlament može uopšte, raspravljati o završnom računu budžeta, koji je prema njegovom mišljenju refleksija onog kako je vlast radila u prethodnom periodu, a da se prethodno nije sastao Odbor za finansije, privredu i razvoj”.

Bjelopoljski parlament

Iz Kluba odbornika SDP-a čulo se mišljenje da je o završnom računu budžeta trebalo raspravljati do kraja maja.  “Odbornicima je sada dostavljen samo nacrt ali ne i kompletan izvještaj o budžetu, a i taj nacrt je identičan onom iz 2016. godine”, kazao je Idriz Mahmutović.

U radu Skupštine nijesu učestvovali odbornici Demokratskog fronta, Ujedninjene Crne Gore i Demokrate, zbog kako su kazali, solidarnosti i podrške sa poslanicima DF-a, Nebojšom Medojevićem i Milanom Kneževićem.

Bjelopoljski parlament

Skupština je nakon usvajanja dnevnog reda okončala današnji rad a pred poslanicima sjutra će se naći prijedlozi odluka o završnom računu budžeta Opštine za prošlu godinu, Strateškog plana razvoja sporta opštine Bijelo Polje za period 2018-2021, davanju saglasnosti na Odluku predsjednika Opštine o imenovanju glavnog administratora Opštine, imenovanju Savjeta za saradnju lokalne samouprave sa nevladinim organizacijama, imenovanju Opštinske izborne komisije, imenovanju predsjednika i članova Odbora direktora više javnih preduzeća, imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora Javne ustanove Centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju „Tisa“, imenovanju predsjednika i članova Žirija za dodjelu Nagrade „3.Januar“, predsjednika i članova Žirija za dodjelu javnih priznanja. Takođe, na dnevnom redu su prijedlozi Lokalnog akcionog plana zaštite biodiverziteta Bijelog Polja 2018-2022. godina, prijedlozi odluka o proglašenju biznis zona „Nedakusi“, „Cerovo“ „Vraneška dolina“, „Bistrička dolina“, „Rakonje-Ravna Rijeka“ i „Ribarevine-Poda“ otvorenim za ulaganje, izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju biznis zona „Nedakusi“, „Cerovo“, „Vraneška dolina“, „Bistrička dolina“, „Rakonje-Ravna Rijeka“ i „Ribarevine-Poda“, Razvojnog plana biznis zona „Nedakusi“, „Cerovo“, „Vraneška dolina“, „Bistrička dolina“, „Rakonje-Ravna Rijeka“ i „Ribarevine-Poda“, izmjenama i dopunama Odluke o zaradama lokalnih službenika i namještenika, izmjenama Odluke o određivanju dodatka na zaradu za obavljanje poslova na određenim radnim mjestima u Opštini Bijelo Polje, naknadama za rad odbornika i drugih lica koja bira ili imenuje Skupština opštine, organizovanju Javne ustove „Centar za podršku djeci i porodici“, izmjenama Odluke o organizovanju Javne ustanove Centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju „Tisa“, obezbjeđenju dodatnih sredstava klubovima odbornika u Skupštini opštine Bijelo Polje za pokriće troškova kancelarijskog prostora,raspisivanju oglasa za davanje u zakup nepokretnosti, stavljanju van snage Odluke o davanju saglasnosti za skidanje tereta otuđenja i opterećenja („Sl.list CG-opštinski propisi“ br. 28/15 od 10.08.2015.godine), usvajanju Programa privremenih objekata na teritoriji opštine Bijelo Polje sa posebnim osvrtom na ski centar „Cmiljača“, davanju saglasnosti na Odluku o izmjenama Statuta Javne ustanove Centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju „Tisa” i izmjenama i dopunama Statuta Javne ustanove „Centar za podršku djeci i porodici“, zatim prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku UO Javne ustanove  Centar za sport i rekreaciju  o prestanku mandata direktora, određivanju vršioca dužnosti direktora JU Centar za sport i rekreaciju, te davanju saglasnosti na odluku Odbora direktora D.O.O “Parking servis” o određivanju vršioca dužnosti direktora Parking servisa.

 

Bjelopoljski parlament

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto: Vladimir Jelić

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE