Bokserski klub ,,Bijelo Polje” obilježava 10 godina postojanja (video)

Članovi bokserskog kluba Bijelo Polje u proteklom periodu ostvarili su brojne uspjehe, a 13. decembra će i obilježiti značajan jubilej, deset godina postojanja kluba - koji je do sada iznjedrio vrsne boksere.

Gostujući tim povodom u emisiji, ,Sportski magazin” Radija Bijelo Polje, trener i šef stručnog štaba bokserskog kluba ,,Bijelo Polje”, Mugoša Kovačević kazao je da je zadovoljan dosadašnjim postignutim rezultatima, i odnosom članova prema boksu.

,,Već tri godine smo kao ekipa treći na tabeli. Državno prvenstvo trebalo bi biti održano do kraja godine, tako da se nadamo maker drugom mjestu na prvenstvu. Već imamo tri prvaka države, tako da su nam velika očekivanja. Imamo mlade koje ćemo tek uključiti u boks, a koji su pokazali dobre rezultate. Nastupićemo sa šest takmičara, jeste da nam nedostaje finansijskih sredstava, pa iz tog razloga nijesmo mogli da učestvujemo na brojnim međunarodnim turnirima, ali zadovoljni smo uspjesima koje postižemo”, ističe Kovačević.

On je naglasio da im je cilj da četiri njihova boksera nastupe na prvenstvu Evrope.

Mikaš Stanić, Mugoša Kovačević, Đorđije Smolović i Filip Božović

Sportski direktor bokserskog kluba ,,Bijelo Polje”, Mikaš Stanić kazao je u današnjoj emisiji da gdje god nastupaju djeca ostavljaju dobre utiske i ostavaruju značajne rezultate.

,,Jedino nijesam zadovoljan finansijskom situacijom koja nas prati niz godina, i nijesmo baš u mogućnosti da ovim momcima pružimo priliku da imaju više mečeva. Nemamo sponzora koji bi nas pratio u našem radu, dešava se da bokseri kada već malo odrastaju nemaju više motiva da boksuju i takmiče se. Ovim putem bih apelovao na sve rukovodioce finansija da pomognu našem klubu, kako bi momci izrastali u kvalitetne boksere”, naglašava Stanić.

Đorđije Smolović već četiri godine trenira boks, za koji se, kaže, opredijelio jer je plemenita vještina. On je i proglašen u svojoj kategoriji za prvaka države.

,,Boksom se bave samo najjači, i opstaju najbolji. Do sada imam 19 mečeva, četiri poraza i 15 pobjeda , što je za mene veliki uspjeh”, dodaje Smolović.

Sportski direktor BK Bijelo Polje, Mikaš Stanić, trener Mugoša Kovačević i bokseri Smolović i Božović

Filip Božović boks trenira tri godine, a dvije se takmiči.

,,Do sada sam imao 14 mečeva, od kojih 13 pobjeda i jedan poraz. Gledajući oca imao sam želju da sa i ja bavim ovim sportom, i shvatam da nijesam pogriješio”, navodi Filip koji je izabran za najboljeg boksera Crne Gore, u svojoj kategoriji.

,,Najviše sam ponosan na podatak da imamo izvanredne uslove za treniranje pri sportskoj hali, zadovoljan sam ponašanjem naših članova, radom trenera koji je doprinio da ovaj klub opstane. Uvijek savjetujem mlade boksere da se školuju, lijepo ponašaju I budu redovni na trenizima”, dodaje sportski direktor Stanić.

Trener Kovačević navodi da je dobra perspektiva mladih, ali da nedostaje finansijskih sredstava.

,,Naredne godine igramo ligu Crne Gore, kao i ligu Beograda, Državno i Evropsko prvenstvo, i to su četiri najbitnija takmičenja za sledeću godinu. Ovo nam je treća generacija u klubu, i ovim putem bih pohvalio sve prethodne boksere koji su trenirali kod nas. Uvijek smo imali prvake države, reprezentativce Crne Gore što je svakako veliki uspjeh. Sada već imamo i mlađu generaciju koju spremamo, ali koja još uvijek ne može da boksuje, to su mladi pioniri. Dosta djece, lijepih uspomena dešavalo se svih ovih godina koje smo uložili u rad sa djecom”, pojašnjava Kovačević.

Mladi i uspješni bokseri Božović i Smolović poručili su svojim vršnjacima da se posvete sportu, i u narednom periodupredstavljaju svoj grad u najboljem svjetlu.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Darko Braič

Tonskarealizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE