„Coca-Cola podrška mladima“ – usavršavanjem ličnih i profesionalnih vještina brže do posla (video)

Radionica „Coca-Cola podrška mladima“, namijenjena nezaposlenima, počela je juče u Bijelom Polju, a tokom tri dana trajanja više od 30 mladih usvojiće nove lične i profesionalne vještine, koje će ih učiniti  konkurentnijim na tržištu rada.

Svi polaznici su prošli test profesionalne orijentacije, kako bi bolje upoznali sebe u poslovnom smislu i shvatili na čemu treba da rade i koje vještine da unaprijede, a učili su i o poslovnoj administraciji, kako da uspješno komuniciraju i upravljaju projektima, kako da pišu CV i motivaciono pismo, te kako treba da se predstave budućem poslodavcu na razgovoru za posao.

Programi neformalne edukacije, kakav je i „Coca-Cola podrška mladima“, jako su važni za mlade, jer im pomažu da steknu vještine koje ne uče u školi ili na fakultetu, a koje su važne za dobijanje posla, kazala je danas Jana Božanović, sertifikovani predavač.

“Vještine, kao što su pravilna komunikacija, dobra organizacija, sjutra ih mogu izdvojiti u odnosu na druge kada budu konkurisali za posao. Upravo te vještine mogu presuditi da baš njih poslodavac odabere i zaposli”, istakla je Božanović i napomenula da je radionica interaktivnog karaktera, te da su pored teorijskog dijela polaznici imali priliku da naučeno primjene kroz timske praktične vježbe.

Organizaciju radionice „Coca-Cola podrška mladima“, podržala  je opštinska Kancelarija za mlade, a kakao je kazala Mirha Kasumović, ovo je samo nastavak kontinuiranog rada  na osnaživanju mladih kako bi lakše našli posao.

„Zaposlenje je jedan od primarnih ciljeva svakog čovjeka i zato smo podržali ovaj projekat. Sigurna sam da će stečeno znanje tokom mladi znati pametno da iskoriste i da će im biti od pomoći prilikom traženja posla”, kazala je Kasumović, poručujući mladima da budu aktivni na i da koriste svaku priliku da unaprijede svoja znanja i vještine.

Radionicom „Coca-Cola podrška mladima“ zadovoljna je i mlada Ivana Trutić, koja je ukazala na važnost praktičnih znanja.

“Na fakultetu dobijamo određene vještine i znanja, ali nekada znanje nije dovoljno da dođemo do posla, već mnogo zavisi od toga kako ćemo se predstaviti poslodavcima, jer taj prvi utisak često bude presudan. Tako da smo ovdje to vježbali i usavršavali, pa sam sigurna da većina nas više neće imati takvih problema”, kazala je Ivana Trutić, dodajući da je posebno raduje što je veliki broj mladih prepoznao važnost ove radionice, te da je za njihovu budućnost važno umrežavanje.

Željan novog znanja, na radionicu je iz Rožaja došao  Nasuf Mujević.

„Ovo mi je prva radionica ovog tipa i jako sam zadovoljan. Srećan sam što imam priliku da naučim tačno ono što mi je nedostajalo tokom predstavljanja i upoznavanja sa poslodavcima. Sve bih pohvalio – i sam projekat i organizaciju, a posebno našeg predavača“, rekao je Nasuf.

Svi polaznici po završetku edukacije dobiće i sertifikat, kao i  pristup online platformi, na kojoj u svakom trenutku mogu da pristupe dodatnim edukativnim materijalima. 

Kompanija Coca-Cola HBC Crna Gora drugu godinu za redom organizuje program „Coca-Cola podrška mladima“, kako bi pomogla mladima da se pripreme za tržište rada. Pored Bijelog Polja, radionice su održane u Podgorici i Nikšiću, a zbog velikog interesovanja biće održana još jedna radionica u Podgorici.

Program se realizuje u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje i Ministarstvom rada i socijalnog straranja Crne Gore u Podgorici, Nikšiću i Bijelom Polju.

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić, Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE