Helena, Milena i Teodora posvećene usavršavanju znanja (video)

Helena Bošković, Milena Rečević i Teodora Rakonjac učenice OŠ ,,Marko Miljanov“ posvećeno rade na usavršavanju znanja, koje će im, kako su kazale u današnjoj emisiji ,,Smartovci“, Radija Bijelo Polje, biti podstrek za sve uspjehe u budućnosti.

Dvanaestogodišnja Helena Bošković, pohađala je pet godina dramsku sekciju, a period proveden u toj radionici pamti kao jedno lijepo iskustvo.

,,Nikada neću zaboraviti druženje u dramskoj radionici, ali nažalost morala sam da napustim jer sam imala previše obaveza. Oprobala sam se u brojnim ulogama, koje su mi dosta pomogle da odstranim tremu“, ističe Helena, koja pohađa i kurs engleskog i italijanskog jezika.

Ona je navela da joj je najdraža uloga iz predstave ,,Sujevjerje“, u kojoj je tumačila lik djevojčice Staše.

,,Najbolje sam se snašla u toj ulozi, a moj zadatak je bio da ubijedim svoju sestru Ivu da sujeverje ne treba da postoji“.

Helena, Milena i Teodora učenice OŠ ,,Marko Miljanov"

Učenica devetog razreda Milena Rečević već devet godina pohađa muzičku školu, svira flautu u klasi profesorice Slađane Đurović.

,,Kada sam na početku slušala sve instrumente, najviše mi se dopao zvuk flaute, pored nje i violina, pa sam po preporuci nastavnice ipak odabrala flautu. Osvajala sam brojne srebrne, bronzane i dvije zlatne lire sa horom Škole za osnovno muzičko obrazovanje“, naglašava Milena.

Ona je istakla da je učešće na takmičenjima bilo lijepo, stekla je, kaže, nova prijateljstva i upoznala brojne drugare.

,,Lakše mi je kada sviram uz pratnju drugog insturmenta, jer ne snosim sama odgovornost“, dodaje Milena.

Helena, Milena i Teodora u emisiji ,,Smartovci"

Helena, Milena i Teodora imaju moblini telefon, koji koriste samo za gledanje korisnih sadržaja i slušanje muzike.

Teodora Rakonjac sedam godina pohađa muzičku školu, svira klavir u klasi profesorice Milene Đurović.

,,Bila sam na međunarodnim, državnim i republičkim takmičenjima. Najviše sam osvajala srebrnih lira, dvije bronzane i isti broj zlatnih. Svirala sam i duo i solo, ali više volim da sviram solo, jer mi je lakše da pratim samo sebe nego više melodija“, jasna je Teodora.

Teodora je istakla da su joj matematika i engleski jezik omiljeni predmeti u školi.

,,Najvažnije je da gradivo naučimo sa razumijevanjem, kako bi shvatili suštinu, a zadatke treba vježbati stalno, i kod kuće i u školi“, dodaje Teodora.

One su poručile svojim vršnjacima da više vremena provode napolju u igri sa priateljima, da manje koriste mobilni telefon, već da rade na sebi i usavršavanju znanja iz svih oblasti.

 

 

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE