Profesori bjelopoljske muzičke škole jubilarnim koncertom oduševili publiku (video)

Deseti jubilarni koncert profesora Škole za osnovno muzičko obrazovanje održan je večeras u bjelopoljskom Centru za kulturu.

Oko deset profesora sa svih odsjeka  predstavilo se na večerašnjem koncertu i to u različitim ansamblima, odnosno kao solisti, duo, kamerni sastavi i vokalno-instrumentalna grupa, a popularnim kompozicijama klasične muzike oduševili su brojnu publiku.

Direktorica škole Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Jasmila Hot, podsjetila je da je prvi koncert profesora održan aprila 2008. godine, te izrazila zadovoljstvo što poslije deset godina ima priliku da svira sa nekadašnjim svojim učenicima, a danas sjajnim profesorima.

Jasmila Hot

“Ovu priču započeli smo nekako bojažljivo još prije deset godina i na tom prvom koncertu  svirale smo Julka Vukićević, Dragana Krgović i ja. Međutim,  večeras sam jako srećna što smo  nastupili svi zajedno,  ali i ponosna što su profesori , koji su  večeras svirali, zapravo bivši učenici bjelopoljske Škole za osnovno muzičko obrazovanje, to su naša djeca i svakako pokazatelj da uspijevamo u onome što radimo već godinama”, istakla je direktorica Hot.

Hot je napomenula i da su svi profesori Škole za osnovno muzičko obrazovanje, koji su dobitnici nagrada sa državnih i međunarodnih takmičenja, nedavno dobili i nagrade iz Fonda za talente od Ministartsva prosvjete Crne Gore.

Petar Jokić, profesor teoretske grupe predmeta i najmlađi član ovog bjelopoljskog umjetničkog kolektiva, kazao je za Radio Bijelo Polje da mu je bilo veliko zadovoljstvo nastupiti na večerašnjem koncertu.

Petar Jokić

„Kao najmlađi član kolektiva mogu reći samo da mi je čast što sam se večeras našao na sceni sa mojim kolegama, drugarima iz osnovne muzičke škole, ali i nekadašnjim profesorima, zahavljujući kojima sam zavolio muziku i izabrao da ona bude moj životni poziv“, kazao je Jokić.

On je naglasio i da su večeras zapravo pokazali učenicima kako u svijetu klasične muzike treba da izgleda jedan profesionalni koncert.

„Večeras smo pokazali učenicima i da mi nijesmo samo njihovi predavači i profesori, već da je muzika i umjetnost ono čime se i na ovaj način bavimo. Imali smo i određenu dozu odgovornosti prema njima, jer smo večeras mi svirali i pjevali, a oni slušali, mada ne sumnjam da su uživali koliko i cijela publika“, dodao je profesor Jokić.

Autorka, foto i video: Sanja Čujović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE