Bjelopoljski gimnazijalci proslavili Dan srednjoškolaca (video)

Bogatim kulturno-zabavnim programom učenici bjelopoljske Gimnazije „Miloje Dobrašinović“ obilježili su večeras u Centru za kulturu Međunarodni dan srednjoškolaca i poručili da je njihovo vrijeme upravo sada.

Kroz pjesmu, muziku, igru, skečeve i besjedu, bjelopoljski gimnazijacli govorili su o položaju srednjoškolaca, o njihovim pravima, obavezama, ali i o neophodnosti aktivnog učešća u društvu.

Čestitajući učenicima njihov dan, profesorica književnosti, Rajka Minić, poručila im je da vjeruju u sebe, te da mladost i ljubav mogu sve.

„Učenici, a sjutra budući studenti, treba da znaju da se za svoja prava mogu boriti mirnim i demokratskim putem. Ovo je dan za opemenu, ali i nauk, svim budući generacijama da se vrednuje demokratija, tolerancija, da se poštuje mladost, jer snaga i ljepota života je upravo u mladosti“, kazala je profesorica Minić.

„Naše vrijeme je sada“ poruka je kulturno-zabavnog programa koji su bjelopoljski gimnazijalci izveli večeras, a kako je kazala Nadina Salemović, članica Đačkog parlamenta, ovim sloganom  žele da podstaknu mlade na aktivizam.

„Ovaj program je zabavnog, ali i poučnog karaktera, jer kroz humor i donekle sarkazam, želimo da mladima ukažemo na to da sami treba da odlučuju o sebi, da moraju da se bore za svoja prava i da sami grade svoju budućnost“, istakla je mlada Salemović.

Međunarodni dan srednjoškolaca, 17. Novembar, obilježava se u znak sjećanja na praške srednjoškolce i studente, koji su zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17. novembra 1939., strijeljani bez suđenja.

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE