Rukometaši Jedinstva u trci za titulu prvaka (video)

Rukometaši Jedinstva brojnim dosadašnjim uspjesima upisali su tokom vikenda i pobjedu protiv ekipe Mornara, rezultatom 25:20, u sedmom kolu Prve crnogorske lige, u utakmici koja je odigrana u sportskom centru ,,Nikoljac“.

Gostujući tim povodom u emisiji ,,Sportski magazin“ Radija Bijelo Polje, trener rukometnog kluba ,,Jedinstvo“ Marko Stojanović, kazao je da su utakmici protiv Mornara pristupili kvalitetno, kao i da je cijeli tok išao u korist njegovih izabranika.

,,Kontrolisali smo rezultat svih 60 minuta, malo smo popustili pred kraj utakmice, ali svakako su igrači to iznijeli na kvalitetan način, i uspjeli da osvoje još dva boda. Moglo je da bude bolje, greške koje smo pravili ispravićemo u  narednom meču i nastaviti sa kvalitetnim radom“, istakao je Stojanović.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Mile Ćuzović i Filip Racković koji su, prema riječima Stojanovića, dali najveći doprinos u odbrani i napadu.

,,I ostali momci su igrali dobro, moram istaći Zariju Lutovca koji je briljirao na golu, i još jednom dokazao da je jedan od najboljih golmana u Crnoj Gori, i to nam daje nadu da u nastavku takmičenja možemo daleko dogurati“, dodaje Stojanović.

Rukometaš Milun Danić kazao je u današnjoj emisiji da je zadovoljan igrom protiv Mornara.

,,Protivnik je dosta kvalitetna mlada ekipa, kod nas je ipak spoj iskustva i mladosti doveden na jedan zavidan nivo, i pokazali smo da to radimo zaista dobro. Utakmicu smo pred kraj doveli do rezultatske neizvjesnosti, ali iskustvo je presudilo. Ove godine smo dokazali da smo u samom vrhu crnogorskog rukometa, i predstoji nam velika borba za trofej“, dodaje Danić.

Rukometaši Jedinstva u narednom kolu dočekuju ekipu Partizana.

Igrač Slobodan Zonjić zbog povrede nije igrao meč protiv Mornara, ali je kazao da je zadovoljan dosadašnjim rezultatima tima.

,,Najviše sam ponosan na naš ulazak u Ligu, jer je to najveći uspjeh kluba. Nama je lakše igrati pred svojim navijačima koji nam pružaju veliku podršku, tako da se u meču protiv Partizana nadamo najboljem rezultatu“, ističe Zonjić.

Danić i Zonjić  poručili su svim roditeljima da uključe djecu u bavljenje sportskim aktivnostima, jer je to jedini pravi put za mlade. Oni su apelovali na mlade da se priključe sportskim klubovima, kako bi osjetili pravu timsku igru i atmosferu, koja će im, ističu, biti veliki korak za napredak.

,,Drugo mjesto na tabeli govori da ovi momci mogu mnogo, jer polako crnogorska rukometna javnost gleda na naš grad kao centar ovog sporta. Moramo da mislimo na podmladak, na ženski rukomet koji je takođe u razvoju, ali stanje u našem gradu kada je u pitanju rukomet – dosta je bolje. U narednom periodu borimo se za titulu prvaka, jer već možemo o tome da govorimo, ali sa toliko velikim nijesmo ušli u ovo takmičenje“, zaključuje trener Stojanović.

 

Repriza emisije ,,Sportski magazin“ biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 17:30. 

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE