Postavljena konstrukcija mosta Potkrajci-Njegnjevo, novi pješački most najvažniji za đake (video)

Metalna konstrukcija pješačkog mosta Potkrajci-Njegnjevo, koji će povezati te dvije velike mjesne zajednice, postavljena je danas.

Izgradnjom novog pješačkog mosta, dužine 70 metara, a širine pješačke staze 2,7 metara, biće riješeno pitanje bezbjednosti i sigurnosti mještana naselja Potkrajaca i Sutivana sa jedne obale Lima i Njegnjeva i Strojtanice sa druge obale, koji su svakodnevno prelazili preko starog i oronulog žičanog mosta.

Poseban značaj izgradnja ovog mosta ima za 140 mališana iz Potkrajaca, koji pohađuju OŠ „Pavle Žižić“ u Njegnjevu, kazao je predjsednik MZ Poktrajci, Dževad Omerović.

„Ovo je veliki dan za stanovništvo ovog kraja, prije svega za djecu, koja su da bi došla do škole morala ići preko starog žičanog mosta koji nije bio siguran. Tako da smo jako zahvalni i Lokalnoj upravi i Vladi Crne Gore koji uvidjeli važnost rješavanja ovog problema i koji su ispunili obećanje“, kazao je Omerović, napominjući da za učenike tog naselja uz pomoć Lokalne samouprave organizuju i prevoz do škole, za vrijeme radova na mostu.

Pješački mosta Potkrajci-Njegnjevo za lokalno stanovništvo znači izlazak u svijet, poručio je mještanin Njegnjeva, Miloš Marić.

„Sa lijeve strane magistrala i veza sa gradom, sa desne strane osnovna škola, predškolska ustanova i ambulanta, prijatelji i sa jedne i sa druge strane“, istakao je Marić.

On je napomenuo da je most trebao da bude završen još proljetos, te da je stari  srušen 1. avgusta.

„Dugo smo čekali i evo poslije četiri mjeseca je postavljena  metalna konstrukcija, tako da se svi radujemo novom mostu, koji će značiti sigurnost i bezbjednost“, dodao je Marić.

Radovi na izgradnji pješačkog mosta Potkrajci-Njegnjevo izvode  se dobrom dinamikom, pored montaže lučnih nosača, do sada su izgrađeni oporci sa obje strane rijeke, kao i prilazna AB konstrukcija.Sa njegnjevske strane projektovana je rampa za pristup licima sa invaliditetom, jer je postojeća ulica sa te strane niža od nivelete mosta. Projektom je predviđena zaštitna ograda na mostu sa obje strane.

Ugovorena vrijednost radova iznosi oko 300.000 €, investitor projekta je Direkcija javnih radova Crne Gore i Opština Bijelo Polje, izvođač radova "Tehnoput-MNE" doo Podgorica, a usluge nadzora vrši firma "Projectman" doo Podgorica.

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE