Bijelo Polje: Za program stručnog osposobljavanja prijavljeno blizu 90 poslodavaca (video)

Prijavljivanje poslodavaca za program stručnog osposobljavanja, koji se organizuje sedmi put za redom u Crnoj Gori, završava se večeras u ponoć.

Kako je saopštila samostalna savjetnica u Birou rada Bijelo Polje, Jadranka Rakonjac posredstvom Zavoda za zapošljavanje do danas se prijavilo blizu 90 poslodavaca, za potrebom od preko 190 visokoškolaca.

,,Prijava poslodavaca traje do ponoći, a kao i svake godine poslodavci su najviše izrazili zainteresovanost iz oblasti ekonomije i prava. Do danas na našoj evidenciji nalazi se 141 visokoškolac, i očekujemo da kada počne prijava da će se taj broj i povećati“, dodaje Rakonjac.

Aplikacija visokoškolcima najvjerovatnije će biti otvorena od 20. oktobra

,,Program stručnog osposobljavanja veoma je bitan za visokoškolce, jer im se pruža mogućnost da steknu radno iskustvo, povećaju svoje kompetencije za rad na poslovima iz oblasti za koje su se obrazovali“, zaključila je Rakonjac

Pravo na program stručnog osposobljavanja imaju visokoškolci koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, nemaju radno iskustvo, i imaju završenih  180 kredita za rad u javnom i privatnom sektoru, odnosno 240 kredita za prosvjetu.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE