Predstava ,,Kir Janja” izvedena večeras na bjelopoljskoj sceni (video)

Pozorišna predstava ''Kir Janja'', rađena po jednom od najpoznatijih djela Jovana Sterije Popovića, odigrana je večeras u sali Centra za kulturu, u izvođenju produkcijske kuće  ''Okret teatar'' iz Beograda.

Na duhovit i zanimljiv način, uz kreativno osmišljenu scenografiju, glumci koji su adaptirali i režirali predstavu, oživjeli su likove kojima je Sterija opisao stanje u društvu, ali i ,,ismijao” loše karakterne osobine ljudi, koje su univerzalne i prisutne u svakom vremenu.

,,U maju ove godine gostovali smo u Bijelom Polju, ali izvođenjem druge predstave, i zadovoljstvo nam je što smo opet u ovom gradu. Predstavu ,,Kir Janja” spremali smo godinu dana, i o svemu smo vodili računa, kako bi krajnji rezultat bio uspješan”, kazao je za Radio Bijelo Polje, glumac Nikola Krneta, podsjećajući da je premijera predstave izvedena 2015. godine.

''Okret teatar'' čine glumci koji su ostvarili brojne uloge u predstavama poznatih pozorišta, serijama i dječjim programima, a predstavu ,,Kir Janja” koja je neizostavni dio lektire za srednje škole, ovo pozorište do sada je odigralo 45 puta.

Krneta navodi da su profesori veoma zadovoljni predstavom, i dodaje, da vjeruje da su uspješno prenijeli djelo Sterije Popovića.

,,Lik Kir Janje dosta je kompleksan, spoj negativnih osobina, ali evo i sada u svakom društvu imamo takve likove, pa bi ova predstava trebala da bude mnogima opomena. U saradnji sa kolegama napravilo smo da i taj, kao i ostali likovi dobro funkcionišu. Bitno je da publika pozitivno reaguje na komad”, kazao je glumac Marko Nikolić, koji je i tumačio lik Kir Janje.

Nikolić je naglasio da će sljedeće izvođenje predstave biti održano u Rožajama.

U predstavi su igrali: Marko Nikolić, Danijela Tanasković,  Marija Ćeranić, Milan Vranešević, Nikola Krneta.

 

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić i Darko Braič

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE