Počela trodnevna obuka u okviru projekta ,,Postani volonter“

Trodnevna obuka za volontere započeta je danas u prostorijama Srednje stručne škole, u okviru projekta ,,Postani volonter", koji realizuje Nevladina organizacija ,,Kan“.

Tokom obuke polaznici će učiti o značaju volonterizma, njegovom razvoju u Crnoj Gori, kao i zakonskom regulativom u ovoj oblasti, a kasnije će biti obučeni za volontiranje u različitim oblastima, i pružanje pomoći raznim ciljnim grupama.

U okviru prvog dana obuke prisustvovalo je oko 30 mladih koji su slušali predavanje dr Besima Kadića i profesorice Maide Idrizović, koja je i član ove organizacije.

Predsjednik NVO „Kan” Nikola Simović kazao je za Radio Bijelo Polje, da je cilj projekta da mlade uključe i podstaknu na volonterizam.

,,U ponedjeljak nastavljamo sa aktivnostima projekta, tada će prva grupa započeti volontiranje u Domu starih i gdje će biti angažovani deset radnih dana“, navodi Simović. 

Posljednjeg dana obuke volonteri će biti podijeljeni u tri grupe, od po sedam članova. Jedna će volontirati u Domu starih, druga u Centru za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju "Tisa", a  treća u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta.

Projekat "Postani volonter" traje četiri mjeseca, finansiran je od strane Ministarstva sporta u okviru Konkursa za dodjelu sredstava omladinskim organizacijama za finansiranje i sufinansiranje projekata za mlade u 2018. godini.

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: NVO ,,Kan“

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE