„Snaga mladih farmera – sajam mlijeka i mliječnih proizvoda“ u petak i subotu u Bijelom Polju

Regionalna manifestacija „Snaga mladih farmera – sajam mlijeka i mliječnih proizvoda“ koju organizuju NVO,,  Kisjele vode’’ i NVO ,,Farmeri Vranštice’’, održaće se u Bijelom Polju 12. i 13. oktobra, saopšteno je na današnjoj konferenciji, održanoj u hotelu “Bijela Rada”.

Manifestacija „Snaga mladih farmera – sajam mlijeka i mliječnih proizvoda“  okupiće više od 30 izlagača iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, a prvog dana biće održana edukativna radionica, na kojoj će posebno biti riječi o bezbjednosti hrane, kazao je predsjednik NVO ,,Farmeri Vranštice’’, Vučko Pešić.

“Tema će biti higijena muže, prerada i uslovi na malim gazdinstvima za poboljšanje bezbjendosti hrane. Predavanje će održati Ljiljana Milovanović iz Uprave za bezbjednost hrane i fitosanitarne poslove, a svi koji planiraju da registruju preardu u svojim gazdinstvima imaće priliku da se informišu o svim uslovima koje je neophodno ispuniti”, objasnio je Pešić.

Drugog dana manifestacije, 13. oktobra, na gradskom trgu će se održati izložba proizvoda farmera iz opština koje čine region Drina – Tara.

“Izložba će obuhvatiti proizvode preko 30 izlagača, akcenat je na proizvođačima mlijeka i mliječnih proizvoda, ali biće tu i drugi koji se bave tradicionalnom proizvodnjom”, najavila je Sabina Ramović, aktivistkinja u NVO “Kisjele vode”.

Regionalnu manifestaciju „Snaga mladih farmera – sajam mlijeka i mliječnih proizvoda“ podržala je Stalna grupa za ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi, u okviru projekta Regionalna saradnja i umrežavanje u oblasti poljoprivrede, ruralnog i ekonomskog razvoja prekograničnih područja, koji je finansiran od strane Evropske unije.

Ovaj projekat je podržan i od strane Opštine Bijelo Polje, kroz podsticajne mjere Sekretrijta za ruralni i održivi razvoj i Sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetništvo, sponzori su TO Bijelo Polje, Patent CO i Milka, koji su obezbijedili nagradni fond, a nije izostala ni podrška nikišićke pivare, koja je obezbijedila štandove i suncobrane.

 

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić, Darko Braič

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE