Džudisti ,,Favorita” osvojili 19 medalja u Rožajama i Podgorici (video)

Članovi džudo kluba ,,Favorit”, brojnim medaljama i priznanjima dodali su i 19 novih, koje su osvojili na takmičenjima u Rožajama i Podgorici.

Džudisti Favorita na XXI Internacionalnom takmičenju u Rožajama koje je održano 29. septembra, okitili su se sa tri zlatne, dvije srebrne i osam bronzanih medalja, dok su medjunarodnom takmičenju Trofeju Podgorice, proteklog vikenda osvojili  jednu zlatnu, tri srebrne i dvije bronzane medalje.

Gostujući u emisiji ,,Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, predsjednik i trener džudo kluba Favorit Enes Camić, kazao je da je veoma ponosan na džudiste, koji, kako je naveo, iz dana u dan postižu bolje rezultate.

,,Svaka osvojena medalja dokaz je rada, truda i odricanja mojih sportsita, i vjerujem da je ovo generacija džudista koje ćemo gledati na prvenstima Evrope. Na svim takmičenjima naši džudisti su zapaženi, pokazuju umijeće, znanje i disciplinu, zapravo sve osobine koje treba da posjeduje jedan sportista. Samo učešće na takmičenmjima za djecu je veoma značajno, jer ako se ne ,,miješaju” sa konkurencijom mi ne možemo znati njihov ukupan napredak, jer sav rad i trud nije vidljiv ukoliko se ne takmičimo”, istakao je Camić, i naveo da su im uslovi treniranja dobri.

Mladi i uspješni Almin Ljušković sedam godina trenira džudo, sada nosi braon pojas, a proglašen je i za najboljeg igrača kluba, kako je istakao u emisiji, za ovaj sport najviše se opredijelio zbog tehnike i bacanja.

,,U Podgorici sam osvojio drugo mjesto, ali nije bilo lako. Konkurencija jeste bila jaka, ali želja za pobjedom nas motiviše da ne odustajemo”, naveo je Ljušković.

Camić je istakao da u klubu trenira 82 člana, od kojih je 51 aktivan takmičar.

,,Treninzi su dosta zahtjevni, ukoliko žele da postignu uspjeh moraju biti redovni i disciplinovani. Uvijek ih savjetujemo da im škola mora biti na prvom mjestu, pa onda sve ostalo. Bez redovnosti nema uspjeha. Mi težimo tome da od njih napravimo dobre ljude, sportiste i korisne članove društvu”, zaključio je Camić.

Pored osvojenog zlata u Rožajama i Podgorici, uspješna Anja Femić na takmičenju u Podgorici proglašena je za najbolju takmičarku u konkurenciji poletarki. Ona je kazala u današnjoj emisiji da je zadovoljna postignutim rezultatima.

Maddox Durović, na takmičenju u Podgorici okitio se bronzom, a kako je kazao, želio je da nauči vještine ovog sporta kako bi se odbranio u rizičnim situacijama. Durović nosi plavi pojas, a pored džudoa uspješno trenira i fudbal.

Na takmičenju u Tivtu džudsiti Favorita osvojili su tri zlatne i dvije bronzane medalje. 

Učenica trećeg razreda Hana Trubljanin tri godine trenira ovaj sport, a kako je kazala uspijeva da uskladi obaveze u školi i na treningu, jer je prva smjena u školi, a treninzi se, kako je kazala, održavaju uveče.

Dženana Džogović je vicešampionka države u svojoj kategoriji, reprezentativka Crne Gore za starije pionire. Ona je kazala da redovno pohađa treninge, jer je džudo ono što je ispunjava i u čemu uživa.

Ibrahim Avdić šest godina trenira džudo, a na takmičenju u Rožajama osvojio je peto mjesto, a u Podgorici drugo.

,,Zadovoljan sam, ali može bolje. Odlučio sam da upišem džudo zbog samoodbrane i tehnike”, iskren je Avdić.

Hana, Anja, Ibrahim, Maddox, Almin i Dženana poručili su vršnjacima da se pridruže njihovom klubu, i zajedno uče vještine ovog sporta. 

Za džudiste ovog kluba slijedi takmičenje u Sarajevu.

 

Repriza emisije “Sportski magazin” biće emitovana na programu Radija Bijelo Polje od 17:30 časova.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija : Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJ BIJELO POLJE