KUL karavan u Bijelom Polju okupio mlade umjetnike

Izložba fotografija i slika mladih sa sjevera Crne Gore, koju su u Bijelom Polju upotpunili i radovi učenika gimnazije ,,Miloje Dobrašinović”, otvorena je večeras  u galeriji Centra za kulturu, u okviru multimedijalnog programa KUL karavana.

V.d. direktora Centra za kulturu ,,Vojislav Bulatović-Strunjo”, Lejla Džanković Skoko, izrazila je zadovoljstvo što se karavan organizuje u toj ustanovi, i navela da su ovakve, ali i slične manifestacije veoma značajne za mlade umjetnike.

Na početku muzičkog programa svirali su učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Adrijan Štulić, Milica Rabrenović, Sara Kurgaš i Laura Miladinović.

Koordinatorka KUL karavana, Biljana Radović, kazala je da je cilj održavanja istog da afirmiše talente mladih ljudi koji žive na sjeveru države, i na taj način ih, kako je istakla, povežu.

,,Smatram da kultura nije privilegija velikih gradova, i mi smo zapravo tu zbog onih koji nemaju priliku da sve što stvaraju promovišu i prikažu široj javnosti. Mladi se u okviru karavana druže i stiču nova poznastva”, navela je Radović, i dodala da su zadovoljni odzivom u Bijelom Polju, ali da su očekivali još više mladih.

Učenica gimnazije ,,Miloje Dobrašinović” Majda Mekić u okviru karavana izložila je pet svojih fotografija i jednu sliku na platnu, rađenu akrilnim bojama.

,,Ovaj karavan veoma je važan radi umrežavanja neafirmisanih mladih umjetnika sa sjevera naše države. Ovakve manifestacije i večeri su neophodne jer  sjever raspolaže velikim brojem talentovanih umjetnika, koji nemaju priliku da svoje umijeće i predstave”, ističe Mekić.

Posjetioci su imali priliku da čuju mlade hip-hopere, Prefix-a iz Bijelog Polja, Stato-a iz Mojkovca i  Arka iz Rožaja. U pratnji Instrumentalnog sastava iz Mojkovca i elektronske grupe Lucky Strike nastupila je i solistkinja Olivera Bijelić, kao i DJ.

U pozadini posjetioci su tokom večeri pratili i filmove ,,Mreža”, ,,Tunel”, i ,,Između krajnosti” , koji su nastali u okviru škole filma „Super 8“, za koje scenario, režiju i glumu potpisuju bivši i sadašnji đaci srednje škole „Vuksan Đukić“ iz Mojkovca, u okviru projekta NVO TNT.

Izložba koju čine autorske fotografije,  i grafiti nastali u okviru festivala umjetnosti Centrum u Mojkovcu, u Bijelom Polju biće otvorena narednih deset dana.

KUL karavan je projekat koji sprovodi Društvo sociologa Crne Gore, pod pokroviteljstvom Ministarstva Sporta Crne Gore.

 

Autorka i foto: Eldina Bećirović

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE