Aleksandra i Isidora uspješno koračaju stazama poezije (video)

Poezijom se nekada, čak ne ni tako davno - puno stvari govorilo, i bila je uvijek prisutna, ali još uvijek postoje mladi koji čitaju knjige, i gaje ljubav prema kazivanju stihova.

Mlade i uspješne učenice devetog razreda osnovne škole ,,Dušan Korać”, Aleksandra Popović i Isidora Šćekić, u današnjoj emisiji ,,Smartovci” Radija Bijelo Polje, kazale su da je poezija ono što ih ispunjava.

Aleksandra recituje pjesme od svoje desete godine, pohađa recitatorsku sekciju, a kako je istakla u emisiji, talenat kazivanja stihova prepoznala je učiteljica u trećem razredu.

,,Više puta sam učestvovala na smotrama recitatora, dobijala pohvale, ali samo učešće za mene mnogo znači”, naglasila je Aleksandra,  dodajući da se i ove školske godine priprema za takmičenje, i nada nagradi.

Isidora svoja osjećanja, dešavanja i sve bitne trenutke prenosi na papir, a kako je istakla  do sada je napisala oko dvadesetak pjesama.

,,Ljubav prema poeziji počela sam da gajim od svoje desete godine, kada sam i počela da pišem pjesme za djecu, a već sa 13 godina počela sam sa ozbiljnijim pisanjem. Prva pjesma bila je posvećena majci”, kazala je u emisiji uspješna Isidora Šćekić.

Osim što su odlične učenice, Aleksandra i Isidora imaju završenu osnovnu muzičku školu, pohađaju i vannastavne aktivnosti, ali uspijevaju da sve aktivnosti usklade sa obevazema u školi. 

Isidora je učestvovala i na takmičenjima likovne umjetnosti, gdje je osvajala brojne nagrade i priznanja, a Aleksandra već devet godina trenira odbojku, i postiže dobre rezultate.

Njih dvije ove godine završavaju osnovnu školu, Aleksandra će, kako je kazala, upisati gimnaziju, dok se Isidora opredijelila za srednju medicinsku školu. 

Obzirom da je razvoj tehnologije dosta uticao da mladi zapostave čitanje knjiga, Anastasija i Isidora vole da čitaju, a kako su kazale ne privlače ih elektronske verzije knjiga, već više vole da čitaju držeći knjigu u ruci.

One su poručile svojim vršnjacima da se trude da iskažu svoj talenat, jer će se uvijek naći neko ko će isti prepoznati.

 Repriza emisije ,,Smartovci" biće emitovana na programu Radija Bijelo Polje danas od 17:30 časova. 

 

 AUDIO SNIMAK EMISIJE

 Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Darko Braič

Tonska realizacija : Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJ BIJELO POLJE