Ćatović: Sigurnost građana i države je naš prioritet

Povodom 2. oktobra, Dana unutrašnjih poslova, Uprava policije i Centar bezbjednosti Bijelo Polje danas su na gradskom trgu organizovali  taktičko-tehnički zbor, u okviru kojeg su izložili naoružanje i materijalno-tehnička sredstva koja koriste u radu.

Arsenal naoružanja, vozila, kao i cjelokupnu opremu prezentovali su policijski službenici organizacionih jedinica Centra bezbjednosti, pripadnici Specijalne antiteroritičke jedinice iz Podgorice, kao i službenci granične i saobraćajne policije.

Cilj ove vježbe je da se građani upoznaju sa radom službi bezbjednosti, da ostvare neposredan uvid u naoruženje i opremu koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu, kazao je za Radio Bijelo Polje komandir stanice policije Centra bezbjednosti Bijelo Polje,  Almir Ćatović.

“Uprava policije i njeni službenici postoje radi građana, njihove bezbjednosti i sigurnosti, kao i očuvanja države Crne Gore i njenog ustavnog poretka”, poručio je danas komandir Ćatović.

On se zahvalio građanima na naizmjernom povjerenju koje ukazuju pripadnicima službi bezbjednosti i istakao da su uvijek spremni da žrtvuju spostveni život, radi života građana i mira i stabilnosti Crne Gore.

Bjelopoljci su pokazali izuzetno veliko interesovanje da pogledaju izloženo naouružanje i opremu, a posebnu pažnju kod najmlađih izazvali su službeni psi i konji, dok su stariji službenicima postavljali brojna pitanja o opremi koju koriste specijalne i antiterorističke jedinice.

Povodom Dana unutrašnjih poslova Uprava policije i Centar bezbjednosti realizovaće i niz drugih aktivnosti i to pod nazivom „U službi građana i Crne Gore“, među kojima su akciju dobrovoljnog davanja krvi, čas bezbjednosti za osnove I srednjoškolce, a planirane  su i edukativne radionice na temu zloupotrebe opojnih droga i vršnjačkog nasilja.

Autorka i foto: Sanja Čujović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE